Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti! Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldakspor Basket 67, 11’inci hafta maçında konuk ettiği Tekirdağ ekibi Çerkezköy Belediyesi’ni 74-55 mağlup etti. Bu sezonki 10’uncu galibiyetini alan Potanın Elmasları, puanını 21’e çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Haftaya averajla lider giren Balıkesir Edremit Gürespor, 11’inci hafta maçını 27 Kasım Pazartesi günü deplasmanda Fenerbahçe’yle oynayacak.
Site Spor Salonu’nda oynanan 11’inci hafta maçında tribünler her zaman ki gibi kapalı gişeydi. 1500 kişi kapasiteye sahip salon, genci yaşlısı, küçüğü büyüğü tüm herkes tarafından hınca hınç dolduruldu. Karşılaşmayı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da izledi.
Ahmet Murat Arıkanlı’nın baş hakem, Recep Gürkan Özkan ile Çelebi Yaşar’ın birinci ve ikinci yardımcı hakem olarak görev yaptığı karşılaşmada, ev sahibi Zonguldakspor Basket 67’nin kadrosunda Sasha Goodlett, Deniz Aygül, Betül Pehlivan, Şenay Şale Sarısoy, Seda Öztürk, Sevgi Güleç, Yaren Gündüz, Melike Bakırcıoğlu, Fahriye Bayraktar, Bengisu Ağın, Janset Büşra Sayım ve Gülfer Tokatlı yer aldı.
Çerkezköy Belediyesi’nin kadrosunu ise Ionna Lee McKenzie, Şeydanur Şahin, Şevval Oyan, Canan Karsavran, Başak Gemalmaz, Dilara Teslime Bardakçı, Kübra Yavaş, Beren Sude Karaaslan, Sevda Atabay ve Buse Başak oluşturdu.
Karşılaşmada ilk periyot Zonguldakspor'un 23-12 üstünlüğüyle sona erdi. Peş peşe attığı iki üçlükle kaptan Betül, farkın 11 sayıya kadar açılmasını sağladı. Konuk ekip ikinci petiyotta bulduğu 16 sayıyla farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Zonguldakspor bu periyotta 11 sayı buldu. Devre Zonguldakspor'un 34-28 üstünlüğüyle neticelendi.
3'üncü periyota hızlı başlayan Zonguldakspor, Sevgi'nin isabetli üçlük atışlarıyla sayı üzerine sayı üretti. 18 sayılık performans ortaya koyan Zonguldak ekibi, periyodu 52-36 önde tamamladı. Konuk ekip bu bölümde sadece 8 sayı bulabildi. 4'üncü aynı zamanda netice periyodunda oyunun tamamen hakimi olan ve peş peşe sayılarla 22 sayı bulan Potanın Elmasları, 74-55'lik sonuca vardı. 
Evinde taraftarının müthiş desteğiyle galip ayrılan Zonguldakspor Basket 67, bu sezon ki 10’uncu galibiyet üzerine puanını 21’e çıkardı. Haftaya lider Balıkesir Edremit Gürespor’la puan puana giren Barış Güney ve öğrencileri, iç saha galibiyeti üzerine maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 
Haftalardır lider pozisyonunda yer alan Balıkesir Edremit Gürespor, 11’inci hafta maçını 27 Kasım Pazartesi günü saat 13.00’te İstanbul deplasmanında Fenerbahçe ile oynayacak. Balıkesir ekibi bu maçtan yenilgiyle ayrılırsa puanını 20’e çıkarıp ikinci sıraya gerileyecek. Bu sonuçla birlikte yeniden şekillenecek puantaj tablosunda Zonguldakspor Basket 67, 12’nci haftaya kesinleşmiş bir şekilde lider girecek.
12’NCİ HAFTADA DERBİ VAR
Haftayı galibiyet sevinciyle kapatan lider Zonguldakspor Basket 67, 12’nci haftada şampiyonluk yarışında en zorlu rakipler arasında yer alan ve sezon başından bu yana başa baş bir mücadele sergilediği Balıkesir Edremit Gürespor’la karşılaşacak.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde haftanın maçı olarak gösterilen karşılaşma, 2 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Balıkesir Edremit Spor Salonu’nda oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) karşılaşmayı YouTube kanalından canlı yayınlayacak.
SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ