Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü

Zonguldak’ta, Sarayspor ve Kozlu Belediyespor’da oynadıktan sonra geçen sezon 2. Lig temsilcisi Kastamonuspor’a transfer olan 19 yaşındaki Emirkan Öz, Zonguldak’a dönüş yaptı. Bonservisi elinde olan Öz, yeni sezon öncesi gelen teklifleri değerlendiriyor.

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Kozlu Belediyespor’da oynarken 2. Lig temsilcisi Kastamonuspor’un altyapısına transfer olan Emirkan Öz, kırmızı-beyazlı formayla Bölgesel Gelişim Akademi U19 Ligi’nde 13 maçta oynadı.

Altyapıda ortaya koyduğu performansla dönemin Kastamonuspor teknik direktörü Ümit Karan tarafından yakın takibe alınan Emirkan, Karan’ın raporu üzerine A takım kadrosuna dahil edilmişti. A takımla iki ay boyunca düzenli olarak antrenmanlara çıkan Zonguldaklı yeteneğin profesyonelliğe geçiş süreci 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi ve Ümit Karan’ın takımdan ayrılması üzerine sekteye uğradı.

Profesyonel hayallerinin gerçekleşmemesi nedeniyle sezonun sona ermesiyle birlikte Kastamonuspor’a veda eden genç oyuncu, memleketi Zonguldak’a geri döndü.

Bu sezon başında bir süre Zonguldak Kömürspor’la antrenmanlara çıkan Öz, kırmızı-lacivertli takıma transferi olmayınca rotayı başka yöne çevirdi. Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig’de yer alan birçok kulüpten transfer teklifi alan genç yetenek, teklifleri değerlendirmeye aldı. Stoper, ön libero ve sağ bek mevkilerinde görev alan 19 yaşındaki oyuncu, kendisine en iyi şartı sunan kulüple anlaşmaya varacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ