25 yıla yakın profesyonel ve amatör futbol kariyerine sahip Emrah Ergür, ilerleyen yaşına rağmen performansından hiçbir şey kaybetmiyor.

“Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon “Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon

“Yıllanmış şarap” misali her geçen yıl yıldızını daha da parlatan orta sahanın maestrosu, Süper Amatör Ligde geçen hafta sona eren 24 maçlık periyodu 60 puanla lider tamamlayarak şampiyonluğunu ilan eden Alaplı Belediyespor’un başarısında büyük pay sahibi oldu.

Sezon başında Kozlu Belediyespor’dan transfer olduğu Alaplı Belediyespor’da, kaptanlık sorumluluğunun yanı sıra ağabey rolü üstlenen Emrah Ergür, üst seviye futbolculardan kurulu takımı, merkez orta sahada tam bir maestro gibi yönetti. 10 numara pozisyonunda şık gollerle skor üreten, çerçeveyle buluşturduğu frikiklere özellik kazandıran, klas ve akıl dolu asistleriyle takım arkadaşlarına gol zemini hazırlayan Ergür, birçok farklı yön ve özellikleriyle galibiyet zaferlerinde başı çekti.

Sarı-Mavili takımın 24 maçta ürettiği 108 golün neredeyse yarısında parmağı bulunan Emrah Ergür, bu yönüyle de formasını terlettiği Alaplı Belediyespor’a üretken bir takım kimliği kazandırdı.

Sonu şampiyonlukla biten serüvene “özel futbolcu” kimliğiyle imzasını atan Zonguldaklı 10 numara, şampiyonluk başarısıyla kariyerinde 6’ncı şampiyonluk gururu yaşadı.

Ergür, geçen sezon Kozlu Belediyespor’da Süper Amatör Ligde şampiyonluk kupası kaldırmış, öncesinde Güzelorduspor, Elazığspor, Zonguldakspor’la Bölgesel Amatör Lig, Ankara Demirspor’la 3. Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Uzun soluklu müthiş bir kariyere sahip olan, 38 yaşında 6’ncı şampiyonluk kupasını havaya kaldıran 10 numara, büyük bir tutkuyla bağlı olduğu futbola sağlığı elverdiği süre devam edecek.

Şampiyon 10 numara, kariyerinde profesyonel ve amatör olarak Zonguldakspor başta olmak üzere Hatayspor, Ankara Demirspor, Ereğli Belediyespor, Bozüyükspor, Gümüşhanespor, Ispartaspor, Kilimli Belediyespor, 23 Elazığ FK, 52 Orduspor, Zonguldak Kömürspor, Amasyaspor FK, Ispartaspor, Akşehirspor, Kozlu Belediyespor ve Alaplı Belediyespor formaları giydi.

Bu takımların birçoğunda aralıksız iki-üç sezon oynayan klas orta saha, TFF 2. Ligde 81, TFF 3. Ligde 178, Türkiye Kupası’nda 8, yarı profesyonel Bölgesel Amatör Ligde 102 maçlık deneyim yaşadı.

Üst düzey bu liglerde 70 golü bulunan 10 numaranın, bir bu kadar da yerel seviyede uygulanan Süper Amatör Ligde golü var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ