İstanbul’da gerçekleşen ve 29 Ocak’ta halkla buluşan Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Günleri, İstanbul’da yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla başlamıştı.
22 il federasyonunun katılım sağladığı organizasyon, Karadeniz kültürünün, müziğinin ve dayanışma ruhunun bir araya geldiği büyük bir buluşmaya sahne oldu.
KASTOB Konfederasyonuna bağlı 24 federasyonunun 22’si buluşmada hazır bulundular. Zonguldak’tan ZONDEF olarak katılım sağlandı. ZONDEF Kadın kolları Başkanı Hayriye Köse Şafak Haber’e yaptığı açıklamada “bu tür organizasyonlarda ilimizi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz, Zonguldak’ı her etkinlikte tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Büyük buluşmaya tabloları ile katılan ünlü sualtı ressamımız Figen Ramazanoğluları ise “organizasyonun tek ressamı bendem, eserlerim büyük ilgi gördü, Çaycuma ve zonguldak'a başarıyla tanıttığım için gururluyum” şeklinde konuştu.




