Zonguldak’ı, TFF 2. Lig’de başarıyla temsil eden B klasman hakemi Eren Gökmen, Antalya’da devam eden U14 Gelişim Ligi’nde fair-playe örnek olacak davranış sergiledi. Gökmen’in, bu davranışı taraflı-tarafsız tüm herkesin takdirini gördü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Departmanı tarafından uygulanan U14 Gelişim Ligi’nde, yarı final karşılaşmaları Antalya’da devam ediyor.

Aralarında Zonguldaklı Eren Gökmen’in de yer aldığı 10 farklı B klasman hakeminin görev yaptığı yarı final müsabakaları, dün Fenerbahçe A.Ş.- Fraport Tav Antalyaspor ve Arabam.com Konyaspor – Bursaspor arasında oynandı.

Fenerbahçe A.Ş.- Fraport Tav Antalyaspor arasındaki maçta görev yapan Eren Gökmen, karşılaşma durduğu sırada Fenerbahçe kalecisi Yiğit Avcı’nın yardım isteğini geri çevirmedi.

Eldivenleri nedeniyle futbolcu çorabı diye tabir edilen tozlukları yukarıya çekemeyen Yiğit, o sıra kendisine yakın olan Zonguldaklı hakemden yardımcı olmasını istedi. Gökmen, bunun üzerine Fenerbahçeli kaleciye yanaşıp her iki tozluğu düzeltti. Bu anlarda tribünlerden hakem Gökmen için “Bravo” sesleri yükselirken, kaleci Yiğit de Gökmen’e teşekkür etti.

TFF’nin you tube kanalından canlı yayınlanan karşılaşmada Zonguldaklı hakemin bu davranışını tüm Türkiye izledi. Fenerbahçe camiası, Eren Gökmen’den övgüyle bahsetti. Maçı anlatan spiker de o anları, “Maçın hakemi Eren Gökmen. Fenerbahçe kalecisi Yiğit’in kendisinden bir ricası oldu. Futbolun içerisinde böyle kareler görmek gerçekten bizi mutlu ediyor” anlattı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi, Zonguldaklı hakemin maça damga vuran bu hareketini sosyal medyadan paylaştı.

Gökmen’den övgü dolu sözlerle bahseden dernek, “Antalya’da gerçekleştirilen Gelişim Ligleri finallerine davet edilen B Klasman hakemimiz Eren Gökmen, Fenerbahçe-Antalyaspor arasında oynanan U14 Gelişim Ligi Play-Off Yarı Final müsabakasını yönetmiştir. Başarılı bir yönetim gösteren değerli hakemimizin fair-play örneği davranışı stadyumda bulunan herkes tarafından büyük alkış almıştır.” paylaşımında bulundu.

Eren Gökmen’in başarılı yönetim gösterdiği karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere biterken, penaltılarda 4-3’lik üstünlük sağlayan Fenerbahçe finale yükseldi.

Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki final karşılaşması, 29 Nisan Cumartesi günü saat 18.30’da Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi 1 nolu sahada oynanacak.

Zonguldak Kömürspor’un ilk 11’in de kimler var? Serik maçının kadrosu belli oldu Zonguldak Kömürspor’un ilk 11’in de kimler var? Serik maçının kadrosu belli oldu

VAR SİSTEMİ KAMPINA KATILDI

Diğer yandan, 2. Lig’in tecrübeli hakemleri arasında yer alan Eren Gökmen, Antalya’da aynı zamanda Merkez Hakem Kurulu tarafından organize edilen VAR sistemi kampının hakem kadrosunda yer aldı. 2. Ligden 10 hakem, 10 yardımcı hakem olmak üzere 20 hakemin yer  aldığı kampta, U14 ve U17 finallerinde uygulanan VAR sistemiyle ilgili pratik uygulama şansı tanındı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

ee1

ee

Editör: Hüseyin EKİNCİ