Zonguldaklı Gazeteci Cem Küçük, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünü yaptığı ‘Nedir Ne Değildir'de konuştu. Cem Küçük, Van’a gittiğini, orada HDP’lilerle oturduğunu ve çiftçilerinin durumunun da iyi olduğunu ifade etti.

“AK PARTİ’NİN KAZANACAĞI BELLİYDİ”

Küçük, “14 Mayıs’ta seçimler bitti. O gün beni Türkiye’nin en büyük iş adamlarından biri aradı. ‘Ben AK Parti’nin seçimleri kazanacağını defalarca anlattım. Neyi göremedim?’ dedi. 2 yıldır işler değil. 2021’de pandemiden çıktık. O günden beri marketlerde işler iyi değil. AK Parti bu süreçte, emekliyi, memuru mağdur etmeden enflasyonun üzerinde zamlar verdi. Geçen sene de verdi. Geçen seneki kira fiyatları ile şu anki fiyatlar arasında yüzde 100-150 oynama var. Ama onu gidermek için AK Parti verdi. Memura verdi, EYT’yi çıkardı. 3600 ek göstergeyi verdi, durumu düzeltti ve kazanacağı da belliydi.” dedi.

Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek

“BUĞDAY ÜRETİMİNDE REKOR KIRILIYOR”

Güneydoğu illerinde vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Cem Küçük, “Örneğin, Güneydoğuda da işler iyi ama çoğunluğu HDP’ye oy veriyor. Haftasonu Van’daydım. HDP’lilerlede oturdum. Beni gezdirdiler. Beni bazı köylere götürdüler. Bir hayvan yerleri var, inanamazsın. Gece döndüm merkeze. Şehir merkezine o gün 50 bin İranlı gelmiş. AVM İstanbul’dakinden büyük. Bazı yerlerde çay 25-30 lira. HDP diyor ki, ‘AK Parti döneminde gördüğümüz, yardım, hayvancılık görmedik’ Esnaf bir kez şikayet etmedi. Çiftçinin durumu kötü diyorlar. Gidin Van’a bakın bana bir tane durumu kötü olan çiftçi gösterin. Adana’da, Urfa’da, Konya’da… Yok. Buğday üretiminde rekor kırılıyor.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu