Genç yaşında uluslar arası düzeyde şampiyonluk üzerine şampiyonluk yaşayan Zonguldaklı Milli sporcu Sudenur Basancı, antrenörü Cemal Kocabaş’la birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı ziyaret etti. Basancı’yla bir kez daha gurur duyan Başkan Alan, Milli sporcu ve antrenörünü ödüllendirdi.

Zonguldaklı antrenör Cemal Kocabaş’ın kick boks ve muay thai sporunda yetiştirip Milli seviyeye kadar yükselttiği Sudenur Basancı, bir ay arayla iki büyük şampiyonluk yaşadı. Son olarak İtalya’nın Jesolo kentinde 30 Eylül’de başlayıp 9 Ekim’de sona eren Dünya Gençler Kick Boks şampiyonasında 56 kiloda şampiyon olan Basancı, Ağustos ayında da Malezya’da düzenlenen Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda kürsünün birinci basamağında yer alarak ülkemize ve Zonguldak’a gurur yaşatmıştı.

Malezya’nın ardından İtalya’yı da sallayan Sudenur Basancı, şampiyona dönüşü antrenörü Cemal Kocabaş’la soluğu Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın yanında aldı.

Alan’ın makamına bir kez daha “Dünya şampiyonu” unvanıyla çıkan Milli sporcu, şampiyonluk mutluluğunu Başkan’la paylaştı.

İtalya’da kazandığı şampiyonluk kupası ile madalyayı söz verdiği gibi Başkan Alan’a takdim eden Milli sporcu, şampiyonlukla birlikte sözünü tutmanın gururunu yaşadı.

Basancı’yı başarısından dolayı tebrik eden Başkan Ömer Selim Alan, “Ülkemize ve Zonguldak’ımıza büyük gurur yaşatan ve bizleri sevince boğan Dünya şampiyonumuz Sudenur Basancı ziyaretimize geldi. Milli sporcumuz Sudenur’u yürekten tebrik ediyor, bu başarıda emeği olan antrenör Cemal Kocabaş’ı ayrıca kutluyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Sudenur’un ülke ve Zonguldak sporu için önemli bir değer olduğunun altını çizen Başkan, Milli sporcuya nice başarı temennisinde bulunurken, Zonguldak Belediyesi olarak her daim yanlarında olacaklarının altını çizdi.

Bu samimi davranış ve içten duygulardan dolayı memnun kalan Milli sporcu Basancı ile antrenör Kocabaş, Başkan Alan’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

Başkan Alan, ziyaretin sonunda hem Sudenur Basancı’ya, hem de antrenör Cemal Kocabaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi