Ereğli ilçesinde "dragon" ve "çarpan" olarak bilinen trakonya balığı, balıkçıların sık sık oltalarına ve ağlarına takıldı. Balıkçılar, deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denize kıyısı olan bölgelerde yüzme mesafesinin uzun olması sebebiyle balıkla temas riski olduğunu belirten balıkçılar, ayakkabı ile denize girilmesi gerektiğini vurguladı.

30 yıllık balıkçı Şenol Baykan, Karadeniz'de balığın genellikle kıyıdan 150 metre açıkta olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: "Bu ejder balığı aynı zamanda. Denizde insan gördüğü zaman yaklaşır ve dikenlerini kullanır. Dikenleri batırdığı zaman çarpan balığından daha fazla zehir salgılar. Hastaneye yetiştirilmediğiniz takdirde ölümcül olabilir. Bu çok zehirli bir balıktır. Şu anda Kdz. Ereğli'de çoğalmaya başladı. Her ağa, her olta takılmaya başladı. Vatandaşlarımızın bu balığa karşı dikkatli olmaları önemlidir."

Mustafa Kılıç’ın cenaze programı belli oldu Mustafa Kılıç’ın cenaze programı belli oldu

Zehir salgıladığı için ticari bir değeri olmayan balığın, ölümünden sonra bile zehrini aktif bir şekilde koruduğu bilgisi edinildi.

AW911404_02AW911404_04

TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı! TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı!
Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi
Takla atarak kanala düştü Takla atarak kanala düştü
Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi! Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi!

Editör: Murat Barutçu