Yeni müfredat bugün açıklanıyor! Yeni müfredat bugün açıklanıyor!

Etkinliklere dayalı matematik öğreniminin ve bireysel başarının önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmek ve ilçemizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Süper Beyinler Matematik Bilgi Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Süper Beyinler Bilgi Yarışması'na 11 okuldan 63 öğrenci katılım sağladı. 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü yapılan 1.etap sınavında bireysel dereceler belli olmuştu. 6. ve 7.sınıflardan yedişer okulun katıldığı Bilgi Yarışması etabı 30 Mayıs 2023 Salı günü Alaplı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 6. ve 7. sınıflarda da altın soru sonucunda dereceler belli oldu.

6. sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu ilçe 1.si olurken Merkez Ortaokulu ilçe 2.si ve TOKİ Okçular Ortaokulu ilçe 3.sü oldu. 7. sınıflarda ilçe 1.si Şehit Recep Turan Ortaokulu olurken Atatürk Ortaokulu ilçe 2.si ve TOKİ Okçular Ortaokulu ilçe 3.sü oldu.

Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık yaptığı açıklamada; “Eğitimde Matematik Seferberliği kapsamında bu yıl ilçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Süper Beyinler Bilgi Yarışmasında gözümüzde hepiniz bu yarışmanın galibi ve kazananısınız. 3 Mayıs 2023 günü 1. Etabını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz yarışmanın final etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılmakta, ilçemizi özellikle matematik, akıl ve zeka oyunları alanlarında başarıyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çıkarak ilçemizdeki diğer eğitim kurumları arasında işbirliği sağlamak, matematiği öğrencilerinize sevdirmek, öğrencilerimize farklı bakış açılarını bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandırmak maksadıyla bu yarışmayı düzenledik.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarışmaları öğrencilerin liselere geçiş sınavı olan LGS’ye hazırlanmalarında daha etkin bir rol oynamaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan korkularını yendiklerini ve matematiği daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, il müdürümüze, idarecilere, öğretmenlere ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim.” dedi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-05-31-at-22.21.26

Editör: Murat Barutçu