İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

Demek ki halkımız bugünkü sisteme karşı değil bugünkü sistemin yanındaymış diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, konuşmasına şöyle devam etti:

BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAYI ÇOK İSTERDİK

Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi

“Öncelikle milletimize, vatanımıza, ülkemize dün gerçekleştirilmiş olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin fakat geldiğimiz noktada dün bu işin bitmediğini gördük. 28 Mayıs 2023 tarihinde yeniden cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci turunu yaşayacağız ve net karar o gün çıkacak. Canımız yanmadan, hır gür olmadan bir seçim gerçekleştirdik bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın teveccühü böyleymiş. Bizlerde İyi Parti olarak Zonguldak’ta 1 milletvekili çıkartmanın gururunu yaşamayı çok isterdik ama olmadı nasip değilmiş. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’inci tutunda halkımız nasıl bir teveccüh gösterecek hep birlikte göreceğiz. Bugün itibariyle Zonguldak’ta Ak Partinin 3, Cumhuriyet Halk Partisinin 2 milletvekili çıkarttığını görüyoruz.

DEMEK Kİ HALKIMIZ BUGÜNKÜ SİSTEME KARŞI DEĞİL YANINDAYMIŞ!

Biz Zonguldak halkının huzuruna çıktığımızda Zonguldak halkı bu şekilde kendini lanse etmedi. Buradan bir siyasi partinin il başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum; Vatandaşlarımızın ‘bizleri bu iktidardan kurtarın’ demeleri ve bizlerin yanında olduklarını ifade etmelerinin sonucu eğer buysa burada bir yanlış var! Demek ki halkımız bugünkü sisteme karşı değil bugünkü sistemin yanında! İnsanlarımız bir arada oturup bir bardak çay içemez duruma gelmişken, fakir çok fakir olmuşken, zengin almış başını gitmişken orta direğin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu şehirde bizim gibi bir muhalefet partisinin 1 milletvekili olmalıydı. Çünkü Zonguldak’ın sesi olacağımıza inanıyorduk. İnşallah seçilen arkadaşlarımız siyasi kimliklerini bir kenara bırakır Zonguldak halkına, Zonguldak esnafına, Zonguldak’ın işverenlerine, işletmecilerine bir kolaylık sağlar diye düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin