Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu 6 il için turuncu kodlu, 42 il için ise sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilgili kurumların gerekli tedbirleri aldığını belirterek vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Zonguldak için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışların ardından açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Zonguldak dahil 6 ilde turuncu kodlu, 42 ilde ise sarı kodlu meteorolojik uyarı bulunduğunu duyurdu.
Zonguldak dahil 6 il için turuncu kodlu alarm
Bakan Kurum'un paylaştığı bilgilere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce için turuncu kodlu uyarıda bulundu.
Türkiye genelinde 42 il için de sarı kodlu uyarı yapıldığı belirtildi. Turuncu kod, hava koşullarının tehlikeli olabileceğini ve olumsuzluklara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
Bakan Kurum: Gerekli tedbirler alınıyor
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik uyarıların ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.
Kurum, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yarın için de İstanbul dahil 42 ilimize sarı, 6 ilimize (Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak ve Düzce) turuncu kodlu uyarısı bulunuyor. İlgili kurumlarımız gereken her tedbiri alıyor" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara dikkatli olun çağrısı
Olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara da çağrıda bulunan Bakan Kurum, meteorolojik uyarıların yakından takip edilmesini ve yaşanabilecek risklere karşı tedbirli olunmasını istedi.
İstanbul'da hasar tespit çalışmaları başladı
İstanbul'da yaşanan yağışların ardından sahadaki çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kurum, İl Müdürlüğü ekiplerinin Valilik koordinasyonunda yağışın azaldığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başladığını açıkladı.
Kurum, İstanbul'da yaşanan afetin ilk andan itibaren takip edildiğini ve çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.




