Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşanan fındık yoğunluğu nedeniyle Pazar günleri fırınların kapalı olacağı duyuruldu. Zonguldaklı fırıncıların uzun süredir uğraş verdiği ancak kendi içlerinde yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle bir türlü hayata geçiremedikleri karar Fatsa’da 1 Ekim’de başlıyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Fırınlarda çalışacak ekmek ustası sayısının azlığı ve izin kullanamadıkları gerekçesiyle, Zonguldaklı fırın işletmecileri Kurban Bayramı sonrasında, Pazar günleri fırınların kapalı olması konusunda istişarelerde bulundu. Ancak kendi içlerinde konuyu çözüme kavuşturamadıkları için Pazar günleri de ekmek çıkarmaya devam ettiler.

VALİLİK VE BELEDİYE İZNİ ŞART!

Öte yandan, aylardır yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamasına rağmen, fırıncılar ilerleyen günlerde konu ile ilgili bir kez daha toplanacakları ve anlaşmanın sağlanmasının ardından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne duruma bildirecekleri öğrenildi. Sonrasında ise Zonguldak Valiliği ile Zonguldak Belediye Başkanlığı’nın izni ile fırınlarda Pazar günü ekmek üretimi yapılmayacak.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu