Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, 22 Şubat Çarşamba günü depremzedeler yararına Karabük İdmanyurdu ile oynayacakları maçla ilgili açıklamalarda bulundu.

Öztürk, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçın Zonguldak’ın bir sınavı olacağını, şehir olarak bu sınavdan alınlarının akıyla çıkacaklarına inandığını söyledi.

Bilet satışlarından elde edilecek gelirin tamamının depremzedelere bağışlanacağının altını çizen Şükrü Öztürk, biletlerin 50 TL’den satışa çıkarıldığını, satışların Zonguldak Kömürspor store ve Pazartesi günü Gazipaşa Caddesi’nde kurulacak olan stanttan gerçekleşeceğini belirtti.

10 ve üzerinde bilet alanlara maça özel olarak hazırlanan “hatıra bilet” hediye edeceklerini kaydeden Şükrü Öztürk, bu uygulamanın insanları toplu bilet alımına teşvik edeceğini ifade etti.

Ne kadar çok bilet satılırsa, gelirin o kadar çok artacağına dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli yönetici, tüm herkesi maça beklediklerini, gelemeyecek olanlara da bilet satın almaları tavsiyesinde bulundu.

Maç günü depremzede çocuklar için de organizasyon içinde olacaklarını aktaran Öztürk, maça gelen herkesin çocuklar için yanlarında oyuncak getirmesini, tribün girişinde toplanacak oyuncakların Gençlik Spor İl Müdürlüğü kanalıyla deprem bölgesindeki çocuklara gönderileceğini kaydetti.

“ŞİMDİ YARALARIMIZI SARMA ZAMANI”

Depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan, yaralı vatandaşlara da acil şifa dileyen Kırmızı-Lacivertli yönetici, “Asrın felaketi deprem sonucunda tüm Türkiye yaraları sarmak için kenetlendik. Kulüp olarak biz de Karabük İdmanyurdu ile maç oynayıp gelirini tamamen depremzedelere bağışlayacağız.” dedi.

Zonguldak’taki ilk maçın şehrin sınavı olacağını belirten Kömürspor Basın Sözcüsü, “Organizasyon çok anlamlı. Biz kulüp olarak ilk adımı attık. Bundan sonraki süreçte şehrin duyarlılığı önemli. Bu maç, bu şehrin imtihanı olacak. 22 Şubat Çarşamba günü taraftarlarımızı ve tüm futbolseverleri maça bekliyoruz. İkinci maç 26 Şubat'ta Karabük'te oynanacak. Tüm siyasi ve bürokrasi maçta olmalı. Belediye başkanları bu maçta protokoldeki yerini almalı. İşadamı, esnafı, şirketi, holdingi desteğini vermeli. Biletlerimiz 50 TL’den satılacak. Toplu bilet alımları bu noktada çok önemli. 10 ve üzerinde bilet alana hatıra bilet vereceğiz.” diye konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına toplu bilet almaları konusunda çağrıda bulunan Şükrü Öztürk, “Örneğin Genel Maden işçileri Sendikası çıksın desin ki; “Biz 50 bilet alacağız.” Bu gelirin tamamı depremzede kardeşlerimize gidecek. Kulüp olarak bu paralar Valilik ya da AFAD’a teslim edilecek. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Böyle acılı bir günde kimse yanlış şeyler düşünmesin. Toplanan para şeffaf olacak. Ne kadar hasılat elde edildiği maç sonrasında açıklanacak. Zonguldak’ın bu sınavdan başarıyla çıkacağını, maç günü stadı dolduracağını düşünüyorum. İnşallah yüzümüz kara çıkmaz. Burada amaç depremzedeler. Bir nebze olsun depremzede kardeşlerimize destek olmak istiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Zonguldak’ın vefalı bir şehir olduğunu, bu maçın da üstesinden geleceğini aktaran Öztürk, “Bu maç şehrin ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermek için iyi bir fırsat. Maça çıkarken seremonide önümüzde kahraman madencilerimizden biri olacak. Onların da hakkını yememek lazım. Deprem bölgesinde canla başla çalışıp sayısız can kurtardılar. Zonguldak vefalı bir şehirdir. Böyle anlamlı ve duyarlı işlerde birlik ve beraberliği iyi bilir. Umuyorum ki Çarşamba günü stat fuul dolacak.” diye konuştu.

Maç günü depremzede çocuklar için de ayrı bir uygulama yapacaklarını dile getiren Öztürk, “Bu organizasyon kapsamında çocukları da düşündük. Stat girişinde oyuncak toplama merkezi oluşturacağız. Bu yüzden maça gelen herkes yanında oyuncakla gelsin. Burada toplanan oyuncaklar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü kanalıyla depremden olumsuz yönde etkilenen çocuklara ulaştırılacak.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ