Meteoroloji uzmanları, bu kış mevsiminin son yılların en sert dönemlerinden biri olacağı konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlara göre, zayıf La Nina etkisi nedeniyle Türkiye genelinde sıcaklıklar ciddi şekilde düşecek, özellikle 20 Aralık – 20 Ocak tarihleri arasında yoğun kar yağışları bekleniyor.
İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, yaptığı değerlendirmede Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu 39 şehir için “hazırlıklı olun” çağrısı yaptı.
Yoğun kar yağışının etkili olacağı iller arasında İstanbul, Bursa, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Ankara da yer alıyor.
Bozyurt, “La Nina etkisi bu yıl zayıf olsa da, kutup kökenli soğuk hava dalgalarının Türkiye’ye daha sık ve yoğun şekilde inmesine neden olacak. Bu da sert kış koşullarını beraberinde getirecek,” ifadelerini kullandı.
Uzmanlar, vatandaşlara özellikle araç bakımlarını yaptırmaları, yakıt stoklarını hazırlamaları ve olası don olaylarına karşı erken önlem almaları yönünde uyarılarda bulundu.



