Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre kent genelinde sel, su baskını ve heyelan riski bulunurken, rüzgârın hızının yer yer saatte 100 kilometreye ulaşabileceği bildirildi.
Zonguldak Valiliği, 18 Ekim Pazar günü etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Şiddetli yağış ve fırtınanın günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtilirken, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde uyarıda bulunuldu.
ZONGULDAK'TA 15 SAAT BOYUNCA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısına göre, 18 Ekim Pazar günü gece saat 00.00'da başlaması beklenen şiddetli sağanak yağışın saat 15.00'e kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor.
Kent genelinde metrekareye 51 ila 100 kilogram arasında yağış düşebileceği tahmin edilirken, özellikle sabah saatlerinde yağışların şiddetini artırabileceği belirtildi.
FIRTINANIN HIZI 100 KİLOMETREYE ULAŞABİLİR
Şiddetli yağışın yanı sıra Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli fırtına da bekleniyor. Rüzgârın hızının yer yer saatte 100 kilometreye ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda vatandaşların tedbirli olması istendi.
ZONGULDAK'IN TÜM İLÇELERİ İÇİN UYARI
Olumsuz hava koşullarının Zonguldak merkez başta olmak üzere Kozlu, Kilimli, Karadeniz Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde etkili olması bekleniyor.
Özellikle dere yataklarına yakın yerleşim alanlarında sel ve su baskını, eğimli arazilerde ise heyelan tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
VALİLİKTEN VATANDAŞLARA TEDBİR ÇAĞRISI
Zonguldak Valiliğinin uyarısında, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, su baskını riski bulunan bölgelerden uzak durmaları ve fırtına nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı önlem almaları istendi.
Sürücülerin su birikintisi oluşan yollara girmemeleri, vatandaşların ise çatı ve balkonlardaki gevşek eşyaları sabitlemeleri gerektiği hatırlatıldı.
Yetkililer, olası acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçilmesi gerektiğini bildirdi.




