Başkan’dan cevap bekliyorlar Başkan’dan cevap bekliyorlar

Cami vaizi Ali Koblay, bir öğle vaazında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetini ele alarak İslam'ın tesettür emrini açıkladı. Ancak, vaaz sırasında yaptığı yorumlar, cemaat içinde rahatsızlık yarattı ve tepkilere neden oldu. Koblay'ın kadın voleybolcuların giyim tarzını eleştirmesi, özellikle spor ve giyim konularındaki hassasiyetleri gündeme taşıdı.

Tepkilerin artması üzerine Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, bir basın açıklaması yaparak vaizin vaazını ve yaklaşımını laikliğe uygun bulmadığını ifade etti. Aşır Durgun, açıklamalarının ardından muhafazakar kesimlerin tepki odağındaki isim oldu.

Durgun’a vatandaşların ardından bir eleştiride Türkiye Vaizler Birliği’nden geldi. Yapılan açıklamada, “Sayın Zonguldak İl Müftümüz, basının önüne çıkmadan önce keşke DİB Hukuk Müşavirimiz Adnan Üstün Beyi de dinleseydi ... BUNLAR NORMAL ŞEYLER DEĞİL! Kuran'ın yakıldığı, Metrobüslerdeki örtülü kadınlara elle ve dille defalarca saldırıldığı; çıplak seviyesinde şortla dolaşılmaya alışıldığı ortamda, mahremiyetten, farz olan örtüden bahseden vaiz kınanırsa, kim konuşacak? Tesettürü millete kim anlatacak?” ifadelerine yer verildi. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu