Zonguldak’ın zaman zaman Türkiye gündeminde yer alması dikkatlerden kaçmıyor. Kentte yaşanan cinayet ve taciz haberlerinin yanı sıra ilginç olaylarla Türkiye gündemine sıklıkla giren Zonguldak’ın bu kez gündem olmasının nedeni ise vatandaşları güldürdü.

Türkiye genelinde iş merkezlerinin isimleri sosyal medya kullanıcıları tarafından gündeme taşınırken, bir vatandaşın Zonguldak’a geldiğinde ise dikkatini  12 Katlı İş Merkezi çekti. İş merkezinin önünden geçerken ismini ilginç bulan sosyal medya kullanıcısı bu durumu sosyal medya takipçileri ile paylaştı. Kullanıcınn 12 Katlı İş Merkezi ile ilgili paylaşımı yüzlerce beğeni ve yorum aldı.12 Katlı İş Merkezi’nin yapısının ismine yansıması vatandaşlar tarafından ilginç bulundu.

Sosyal medya kullanıcısı Zonguldak’ın simgeleri halinde yer alan iş merkezi ile ilgili, “Uzun süredir hiçbir mekan adından bu kadar etkilenmemiştim, dupduru ve muazzam.” ifadelerini kullandı.

Diğer kullanıcıların konu ile ilgili yorumları ise şu şekilde:

Boyları aşklarına engel olmadı: Bütün engelleri Zonguldak’ta yendiler Boyları aşklarına engel olmadı: Bütün engelleri Zonguldak’ta yendiler

“Zonguldak işte çok net bi şehir.”

“22harfli mağazadan sonra, işte bu”

“Yapının orijinal dış cephe boyası siyahtan kırmızıya doğru giderdi, yanmakta olan bir kömür parçasını simgeliyordu fakat tabi görmüşsünüzdür şehirdeki birçok binada kömür yakımından dolayı kirli bir görüntü siluete kazınmış durumda zamanla bu yapının da boyası değiştirildi.

“Aslında camekan bir bina olacakmış fakat müteahhit sonradan proje değiştirerek bu görünümü vermiş. O bölgede kat sınırı 7 olduğu ve bu bina 7 katın üstündeki tek bina olduğu için 12 katlı diye adlandırıldı. Yanından geçen (yeni yıkılmış) köprüye bağlı olduğu için boşta merdiven…”

“Senin yüzünden bu binanın konumunu biliyorum hayatımda hiç o şehre gitmesem bile”

“Saçma sapan bir bina bu arada içine girdiğimde arkadaşla kaybolmuştuk.”

“Hayır ya hahahha. Dünyanın en facia iş merkezi. Bizzat içine girdim. Hahaha”

“Saydım gerçekten 12 katlı”

“Babilin 12 katli is merkezi”

“12 Katlı Ziggurat daha güzel olurmuş”

“Şu tabela kirliliği olmasa müthiş bir mimarisi de var. Herşeyiyle epik bir yapı olabilirdi...Herşeyi yine tabelalar mahvetmiş.”

“Peki gerçekten 12 katlı mı? Yoksa bir Mandosi-Foto Esat vakasıyla mı karşı karşıyayız?”

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA