Basketbolun yeni takımı Zonguldak Spor Basket 67, kuruluşun ilk yılında mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde peş peşe ikinci galibiyetini elde etti. Potanın Elmasları, 5 takımlı D grubunda ikinci hafta maçında evinde konuk ettiği Asaş Gençlik'i 70 sayı farkla 101-31 mağlup etti. Zonguldak ekibinde, Mihrace Buğdaycı ile Aslı Sevinç parkenin en üretken iki ismi oldu.

Baş antrenörlüğünü Murat Başman’ın yaptığı Zonguldak Spor Basket, ligdeki ikinci, evindeki ilk maçta Asaş Gençlik'le karşılaştı.

Site Spor Salonu’ndaki karşılaşmada Zonguldak Spor Basket 67’nin kadrosunu Janset Büşra Sayım, Nisa Işık, Şevval Oyan, Mihrace Yasemin Buğdaycı ve Canan Karsavran (ilk 5), Ebru Ağar, Şeyma Duman, Ayşe Kadın Gülen, Sıla Berza Bilgin, Neslihan Külekçi ve Aslı Sevinç oluşturdu. Merve Usal yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle kadroda yer almadı.

Konuk Asaş Gençlik'in kadrosunda ise Beyzanur Abdullah, Cansu Sütiçer, Pınar Özkocacık, Rabia İclal Hebiloğlu, Merve Meriç Çırpar (ilk 5), Sevdenur Güney, İrem Rana Çolak, Almina Hazal Yalçın, Sena Kahya, İrem Gönül, Damla Atil, ve Ceren Çelik yer aldı.

Zonguldak Spor Basketbol 67 karşılaşmayı baştan sona üstün götürdü. İlk periyot Zonguldak ekibinin 21-11 üstünlüğüyle tamamlandı. 10 sayı farkla biten bu periyotta 5 sayı üreten Ebru Ağar ile 4’er sayı bulan Aslı ile Mihrace farkı getirdi.

Isınma turu olarak geçilen ilk periyodun ardından ev sahibi Zonguldak, ikinci periyotta iyice açıldı. Kırmızı-Lacivertliler, rakip potada tam 31 sayı üretti. İlk periyodun skorer isimleri, bu bölümde üzerine koydu. Etkili hücum organizasyonlarıyla farkı açan Zonguldak, potasında sadece 11 sayıya izin verdi.

Devre 28 sayılık farkla 50-22 tamamlandı.

Potanın Elmasları, ikinci devrede de durmadı. 3’üncü periyotta rakip potada üretilen sayı 29’du. Mihrace, Aslı ve Ebru yine başroldeydi, pota altı sayılarıyla üretkenliklerini sürdürdü. Skorer isimlere 11 sayıya kadar çıkan Sıla Bilgin de dahil oldu. Bu periyotta konuk takım sadece 5 sayı bulabildi. Hücum organizasyonlarının yanında güçlü savunmasıyla da öne çıkılan 3’üncü periyodu 80-27 önde geçen Zonguldak, son periyotta 21 sayılık performans ortaya koydu. Rakibe ise 4 sayı izni verildi. 101-31’lık skorla ortaya 70 sayılık fark çıkaran Zonguldak Spor Basket 67, böylelikle ikinci maçından da farklı galibiyetle ayrıldı.

Zonguldak ekibinde çemberde 23 sayı bulan Mihrace Yasemin Buğdağcı günün en skorer ismi oldu. Buğdaycı’yı, 19 sayıyla kaptan Aslı Sevinç takip etti. Sadece 42 sayı üreten bu iki isim, rakibin toplam ürettiği sayının +11 üzerine çıktı.

Zonguldak ekibinin diğer sayılarını Sıla Bilgin (13), Şevval Oyan (9), Ebru Ağar (11), Nisa Işık (8), Ayşe Gülen (6), Canan Karsavran (5), Janset Sayım (5), Neslihan Külekçi (2) kaydetti.

Rakip ekipte 13 sayı bulan Beyzanur Abdullah takımının en skorer ismi oldu. Son periyotta ciddi sakatlık yaşayan rakip takımdan Sena Kahya, tedavisinin ardından oyun alanını sedyeyle terk edip ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Oynadığı ikinci maçtan da farklı galibiyet skoruyla ayrılan Zonguldak Spor Basket 67, 3’üncü haftayı maç yapmadan BAY geçecek. Temsilcimiz ilk maçta Başkent Kartalları’nı 85-51 mağlup etmişti.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR TAKIM HALİNDE İZLEDİ

Site Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya ilgi büyüktü. 2. Futbol Ligi Kırmızı grupta Play-Off mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, karşılaşmayı takım halinde izledi. Teknik direktör Şenol Demir ve yardımcı ekibi öncülüğündeki salondaki yerlerini alan futbolcular, Potanın Elmasları’na destek verdi. Kaptan Hakan Çevik, devre arasında parkeye inerek takım kaptanlarına çiçek takdim edip başarı dileğinde bulundu.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir de maçı izleyenler arasındaydı. Zonguldak Spor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, özel konuk olarak protokoldeki yerlerini alan isimlerle tek tek ilgilendi.

Zonguldak Kömürspor tribün liderleri ile 100’e yakın grup ile 300 dolayında basketbolsever, Zonguldak ekibine özel tribün yaptı. Maç boyunca hiç susmayan taraftarlar, maça ayrı bir hava kattı. Maç sonu galibiyet karşılıklı tezahüratlarla kutlandı.

Karşılaşmanın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Başantrenör Murat Başman, galibiyete çok rahat ulaştıklarını belirterek, “Evimizdeki ilk maçtı. Bizi desteklemeye gelen tüm herkese galibiyet armağan etmek istiyorduk. Rahat bir oyunla kazandık. Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Oyuncularımı kutluyorum, iyi bir oyun ortaya koydular. Farklı kazandık. BAY öncesi oynadığımız iki maçı da galibiyetle geride bıraktık. Tüm takımın ayaklarına, ellerine sağlık” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi