Zonguldak Sınav Koleji, Empowering Teacher Competence to Promote Social Entrepreneurship in European Schools adlı projeye ev sahipliği yaptı.

24 ay süren Empowering Teacher Competence to Promote Social Entrepreneurship in European Schools adlı projenin son ev sahipliğini Zonguldak Sınav Koleji yaptı. Projeye Macaristan, Türkiye, Yunanistan ve Slovenya’dan 16 öğrenci, 18 öğretmen katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Zonguldak Sınav Koleji Yabancı Diller ve Uluslararası Proje Koordinatörü Tuğçe Öztürk Demir:

“Empowering Teacher Competence to Promote Social Entrepreneurship in European Schools adlı projemizde öğretmenlerin, girişimcilik eğitiminin geliştirilmesinde kritik bir role sahip olduğunu ve bu bağlamda bu proje ile nihai olarak tüm öğrencilerin sosyal girişimcilik yetkinliklerini geliştirmek amacıyla eğitim sürecinin her aşamasında kullanabilecekleri yüksek kaliteli girişimcilik eğitimi almalarını sağlayan bir sistem kurmayı hedeflemekteyiz. 24 ay süren projemizin son ev sahipliğini Zonguldak Sınav Koleji yapmaktadır. Macaristan, Türkiye, Yunanistan ve Slovenya’dan 4 ortaöğretim okulu ve dört kar amacı gütmeyen kuruluştan toplam 16 öğrencinin katıldığı karma hareketlilik,  18 öğretmenin dahil olduğu öğretmen eğitimi ve kitlesel çevrim içi açık kurslar (MOOCs)  Zonguldak Sınav Kolejinde planlanmaktadır” dedi.

Zonguldak Sınav Koleji Genel Müdürü Halil Vecdi Ilgın ise projenin önemi hakkında şu bilgileri verdi: “21. Yüzyıl Eğitim Projeleri çerçevesinde artık kendi kapılarımız içerisinde kapalı kalarak eğitim yapamayacağımız ortada. Dünya ile bütünleşmemiz gerekiyor o nedenle Uluslararası Projelere katılıyoruz. Bugün okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde bu projelerden bir tanesi. Bu proje ile hem öğrencilerimiz dillerini geliştiriyorlar hem de bir kültür alışverişi söz konusu. Bunla beraber içinde yaşadığımız Kenti Zonguldak’ı çeşitli ülke gençlerine tanıtmaktan büyük keyif aldık. Onlarda şehrimizin güzel yanlarını gördüler. Özellikle Maden Müzesi, Gökgöl Mağarası ve yeni yapılan Uzunmehmet Camiimize hayran kaldılar. Zonguldak’ın doğal güzelliklerini oldukça beğendiler. Bizde bu konuda Zonguldak’ımızı dışarı tanıtmaktan mutlu olduk. Umarım gelecekte de Kentimizi hatırlayacaklardır. Bu çerçevede proje kapsamında bizim öğrencilerimizde 3 ülkeye gittiler. Son ev sahipliğini biz yapıyoruz. Bu proje en son eğitimcilerin toplantısıyla Yunanistan’da sona erecek. Bir sonraki projemiz büyük ihtimalle İspanya ile olacak. Bu projelerin öğrencilerimize çok şey kattığının farkındayız. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Proje kapsamında şehrimize gelen Macar öğretmen Eszter Kovacs’a ‘Asrın Felaketi’ olarak yaşadığımız depremden zarar gören depremzedelerimize verilmek üzere ailesi ve kendi adına yapmış olduğu yardımları Zonguldak Sınav Koleji Genel Müdürü Halil Vecdi Ilgın’a teslim etti. Ilgın; “Bizde teslim aldığımız yardımları ilimiz nezdinde Zonguldak Valiliğimizce oluşturulan ilgili komisyonlara teslim edeceğiz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin