İş yerinin kurşunlanması olayına karışan şüpheli tutuklandı İş yerinin kurşunlanması olayına karışan şüpheli tutuklandı

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, ”Bizim Zonguldak Şehit Aileleri Derneği  olarak Devletimizden bir tek isteğimiz var. Bu ülkede 26 bin etnik kökenli insan var. Bunların hepsi vali oluyor, müdür oluyor, milletvekili oluyor, Başbakan oluyor, sen kimsin diyen yok. O 26 bin etnik kökenli olan insanlara. Hala daha şehidimiz geliyor. Dün yine şehidimiz vardı. Bu şehitler kimler, hangi aileden geliyor? Her aileden var.

Bugün ya Zonguldak'ımızda bile 183 tane şehidimiz var. Romandan bile şehit var bizim burada. Çaycuma'ya Karapınar'a götürdüğümüz şehit romandı. Devletimizin bir yapacağı bir iş var. 1999 yılında Mudanya’daki hâkim nasıl idam kararı verdiyse bizi o zaman sevindirdi. Biz ne yaptık bu adama? Koskoca bir adayı gösterdik. Adada bakıyoruz. Kendi ırkını öldüren bir insan.

WhatsApp-Image-2023-08-28-at-12.00.48-(1)

Bakın bu kitap yeni elime geçti.  Şu hali görüyor musunuz? Kendi ırkını öldüren bir insan. İki akşam böyle televizyonda böyle göstersinler, O kandırılmış Kürtler bile oy vermez. Biz Kürt deyince yanlış anlaşılmasın. Kürtler devlete sadık ama dışarısının emirleri altında baronlar var. Bunlar bu insanları tamamıyla düşman ediyor. Askerimiz ne yapıyor bizim, sel olur Asker gel, Yangın orada asker gel. Deprem olur, Asker gel. Bugün bir devletin yani milletin bağrından çıkan bir askeriye yani. Ben devletin polisine, askerine vuran insanların derhal idam geri gelmesini istiyorum. Daha önce de söyledim gene de sözümdeyim. Bunun gelmesi lazım.

Gelmedikten sonra bu idam çıkmadıktan sonra da bu güneydoğudaki işimiz bitmez bizim savaşımız. Hala günlük şehitlerimiz geliyor. Yazık değil mi? Bu askerler kim? Bizim içimizde şimdi ben böyle konuştuğum zaman yanlış oluyor. Bu devlet bizim, Devletimizin canımızı da veririz, Yeter ki devletimiz de yukarılar da bunu bilsin. İdam geldiyse bu idamı götürecekler. Bu zor bir şey de değil. Bugün Avrupa'da biliyorsunuz otuz dokuz tane bizim ASALA büyükelçilerimiz orada. Bir örgüt. O örgüte karşı bir hazırlık yapıldı. Ve örgüt gitti bitti. Bu devletimiz bizim bu gücünün altından gelir. Yeter ki bu milletimizin de arkasında olduğu müddetçe bu idamın da geri gelmesi lazım” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu