Zonguldak’ta, kurulduğu 2010 yılından bu yana sayısız futbolcuyu Zonguldak ve Türk futboluna kazandıran Sarayspor’un elit düzeydeki yetenekleri Haktan Aden Alkan, Alaattin Ege Gonca ve İsmail Eymen Çetinkaya Fenerbahçe’nin radarına girdi.

Sarı-Lacivertli kulübün Türkiye geneli çalışmalarını sürdüren altyapı scout ekibinin, Haziran 2022’de Zonguldak’ta düzenlenen U11 ve U12 İl Şampiyonası’nda izleyip beğendikleri 11 yaşındaki orta saha oyuncusu Haktan Aden Alkan, yine aynı yaştaki orta saha oyuncusu Alaattin Ege Gonca ve 10 yaşındaki sol bek oyuncusu İsmail Eymen Çetinkaya, İstanbul’a çağırılıp Fikirtepe Tesisleri’nde gözlem altına alındı.

Fenerbahçe Kulübü’nün altyapısında Halil Altun ile Onur Çelik’in teknik sorumluluğunu yaptığı U10 ve U11 takımlarıyla iki gün boyunca antrenmanlara çıkan Saraysporlu yeteneklerin performansı, Oyuncu Gözlem Departman Sorumlusu aynı zamanda Zonguldaksporlu eski futbolcu Serkan Görgeç tarafından da değerlendirildi.

Futbol zekası, bilgisi ve yetenekleriyle öne çıkan üç yeteneğin bundan sonraki süreçte belli aralıklarla yine Fikirtepe Tesisleri’ne çağırılıp performans gelişimlerine dair gözlem ve tespite devam edileceği öğrenildi.

Transfere dair izlenecek yolun ise, altyapı teknik ekibinin hazırlayacağı rapora göre belli olacağı kaydedildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ  

Editör: Hüseyin EKİNCİ