Zonguldak pazarında son dönemde hırsızlık olaylarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Hırsızlık eylemlerinin büyük ölçüde çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor olması ise vatandaşlar tarafından üzücü olarak karşılanıyor. Bu durumda, pazar esnafını ve alışveriş yapan müşterileri tedirgin ederken, çocukların da istismar edildiği gözleniyor.
Pazar günleri kalabalık olan ve birçok vatandaşın sebze-meyve gibi ihtiyaçlarını karşıladığı Zonguldak Halk Pazarı, hırsızlık olaylarının merkezi haline geldi. Çocukların, pazarcı esnafının dikkatinin başka yöne çevrildiği anları fırsat bilerek poşetlerini sebze ya da meyve ile doldurmaları, dikkatleri üzerlerine çekmeden kaçmalarına olanak sağlıyor.
Olayların daha da üzücü yanı, çocukların dilendiren ya da hırsızlığa sürükleyen ebeveynler tarafından uzaktan izleniyor olmaları. Bu durum, çocukların istismar edildiği ve suça yönlendirildiği gerçeğini gün yüzüne çıkarıyor.
Zonguldak Halk Pazarı esnafı ve alışveriş yapan müşteriler, bu artan hırsızlık olaylarından dolayı endişe içerisinde alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar. Öte yandan, hırsızlık olaylarına karşı önlem almak adına güvenlik önlemlerin artırılması ve güvenlik kameralarının kullanımı yaygınlaştırılması bekleniyor. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Haftalardır aranan kadının cesedi, denizde bulundu! Haftalardır aranan kadının cesedi, denizde bulundu!

Çaycuma’da rezillik: 10 milyon ödenekten bin lira kullanıldı! Çaycuma’da rezillik: 10 milyon ödenekten bin lira kullanıldı!

Kazada yaralanan gençten acı haber! Kazada yaralanan gençten acı haber!

Ekrem İmamoğlu’ndan Zonguldak’a mektup! Ekrem İmamoğlu’ndan Zonguldak’a mektup!

SGK’dan açıklama:  Emekli farkları ne zaman yatırılacak? SGK’dan açıklama: Emekli farkları ne zaman yatırılacak?

Zam pompalıyor! Zam pompalıyor!

Zonguldak İstanbul’u geçti! Tepki artıyor! Zonguldak İstanbul’u geçti! Tepki artıyor!

Zonguldak’ta parasızlıktan okul kapatıldı Zonguldak’ta parasızlıktan okul kapatıldı

Meteoroloji’den Zonguldak uyarısı! Meteoroloji’den Zonguldak uyarısı!

Editör: Muhammet