Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, proje tanıtım toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada projelerini tanıtan Dereli’nin “İçme suyu hattı” ile ilgili söyledikleri ise endişeye neden oldu.

Zonguldak’ta içme suyu hattının yenilenmesi ile ilgili projelerini anlatan Cem Dereli, konu ile ilgili, “Türkiye’de hiç olmadığı kadar asbestli borular var. Yani kanserojen madde içeren ve bugün üçüncü sınıf dünya ülkelerinde bile kullanılmayan asbestli borularda su kullanıyoruz. İçiyoruz demiyorym çünkü Zonguldak’ın suyunu içen yok. Zonguldak’ta kullanılan suyla insanlar yüzünü bile yıkayamazken içme suyu alt yapısını değiştirerek Zonguldak’a hak ettiği bir yaşamı, en azından içme suyunu sağlayacağız.” İfadelerine yer verdi.

Madenciler ocaktan çıkıp GMİS'e gitti Madenciler ocaktan çıkıp GMİS'e gitti

Özellikle termik santrallerin etkisiyle kanser hastalığının sıkça görüldüğü Zonguldak'ta asbestli boruların kullanılmasının hastalık riskini artırıyor.

Cem Dereli'nin Dedeman Otel'de yaptığı bu açıklamalar, Zonguldak'ta yaşayanları endişelendirirken, içme suyu hattının yenilenmesi gerekliliği bir kez daha gündeme geldi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2024-02-16-at-11.25.54

Editör: Murat Barutçu