Türkiye genelinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerin ve velilerin yaşadıkları ‘kantin’ sıkıntıları bir kez daha gündeme geldi. Kantinde satılan yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığı konusunda endişe duyan veliler, denetimlerin kısa aralıklarla sık sık yapılmasını talep ediyorlar.

Geçtiğimiz sezonda da gündeme getirdiğimiz ve birçok velinin şikâyetçi olduğu ‘Sağlıksız ürün’ satılması konusu ile ilgili yeniden şikâyetler gelmeye başladı. Bazı kantinlerin, gün içerisinde satamadıkları ürünlerin satışlarını 2-3 daha sürdürdükleri öğrenildi. Özellikle şnitzelin tavuk ürünü olmasından dolayı bekletilmeden satılması gerektiği ancak bu kurala uyulmadığı, öğrenciler için de ciddi risk oluşturduğu ifade ediliyor.

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

Öte yandan, veliler konu ile ilgili, “Çocuğumuza kantinden bir şey almaması için uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü bayat ürünler satılıyor. Çok sayıda okulda bu durum mevcut. Bazı ürünler 2 gün önce yapılmış, satılmamış. Hala satmaya çalışıyorlar. Konu ile ilgili yetkililerin acil önlem alması gerekiyor. Nezih ortamlarda da ürünlerin hazırlanmadığını görüyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

Ayrıca,  kantinlerdeki bazı ürünlerin fiyatları ise şu şekilde:

“Çorba 25, 3 çeşit yemek 85 lira, tavuk dürüm 30 lira, şnitzel, köfte ekmek 30 lira, Su 3 ya da 4 lira, meyve suyu, ayran 8 lira, makarna ya da mantı 25 lira”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu