Zonguldak’ta 2021 yılında geçirdiği kaza sonrası omurilik felci geçiren ve yeniden yürüyebilmek için 65 bin dolarlık ameliyat masrafına ihtiyaç duyan Alperen Aslan’a destek çağrıları sürüyor. Zonguldak Motosiklet Sürücüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğukan Akın, yaptığı açıklamada hem yetkililere hem de hayırsever vatandaşlara seslendi.
Doğuştan işitme engelli olan 2001 doğumlu Alperen Aslan, lise yıllarında atletizmle ilgilenip madalyalar kazanmış, 2021’de evinin balkonundan düşerek omuriliğini zedelemişti. Tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelen Alperen’in tekrar yürüyebilmesi için epidural stimülasyon ameliyatı olması gerektiği, ancak bu operasyonun 65 bin dolara mal olacağı belirtilmişti.
Doğukan Akın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“2021 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci geçiren kıymetli kardeşimiz Alperen Aslan için başlatılmaya çalışan valilik onaylı yardım kampanyasının reddedildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
Bu karar, sadece bir evrak meselesi değil, vicdanları ilgilendiren bir insanlık meselesidir.
Alperen, bir evlat, bir kardeş ve hayata tutunmaya çalışan bir gencimizdir. Geçirdiği bu elim kazanın ardından hayat mücadelesine dört elle sarılan Alperen’in yanında olmak, insani ve toplumsal bir görevdir.
Zonguldak Motosiklet Sürücüleri Derneği olarak buradan tüm yetkililere, hayırsever vatandaşlarımıza ve gönlü güzel insanlara sesleniyoruz:
Alperen Aslan için gereken destek mekanizmaları bir an önce sağlanmalı, bu genç kardeşimizin hayata tutunma çabası yalnız bırakılmamalıdır. Gelin birlikte ses olalım, Alperen’in yeniden ayağa kalkmasına katkı sunalım. Destek olmak güçtür, birlik olmak umuttur.“

