Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışların ardından Çaydamar ve Üzülmez derelerinden sürüklenen tonlarca atık, limanda birikti. Plastik şişeler, ağaç parçaları, moloz ve evsel atıklarla kaplanan deniz yüzeyinde ortaya çıkan görüntüler, çevre kirliliğinin boyutunu gözler önüne serdi.
BALIKÇI TEKNELERİ ÇÖPLERİN ARASINDA KALDI
Dereler aracılığıyla denize ulaşan atıklar, liman içerisinde yoğunlaşarak balıkçı teknelerinin çevresini sardı. Su yüzeyinde biriken çöpler nedeniyle limanın büyük bir bölümünde kirlilik oluştu.
VATANDAŞLAR TEMİZLİK BEKLİYOR
Yağışların üzerinden günler geçmesine rağmen limanda biriken atıklar dikkat çekmeye devam ediyor.
Ortaya çıkan görüntülerden rahatsız olan vatandaşlar, limanın ne zaman temizleneceğini merak ediyor. Deniz yüzeyindeki çöplerin kaldırılmasını bekleyen vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istiyor.




