Zonguldak’a profesyonel 2. Ligde temsil eden İşçi Milli takımı Zonguldak Kömürspor’un 2023-2024 sezonunda giyeceği formaların tasarımı tamamlandı. Kulüp yönetimi, yeni formaları spor kamuoyuyla paylaştı. Formalar büyük beğeni topladı.

Zonguldak Kömürspor yönetimi, 26 Ağustos’ta başlayacak yeni futbol sezonunda, iç saha ve deplasman maçlarının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nda giyilmek üzere tasarlanan formaların baskısı için yetkili firma ile anlaşmaya vardı. Formalar, futbolcuların forma numaralarının belli olmasıyla birlikte baskıya gidip yeni sezona hazır hale getirilecek. Taraftar için de bastırılacak formaların satışı, Demir Park AVM önünde faaliyet gösteren Zonguldak Kömürspor store mağazasında gerçekleşecek.

ÜÇ ÇEŞİT FORMA HAZIRLANDI

Zonguldak Kömürspor’un yeni sezon formaları arasında kırmızı-lacivert klasik çubuklu forma, ana temel forma olarak öne çıkıyor.

2. Lig ekibinin Zonguldakspor adıyla 1974-1988 yılları arasında aralıksız 14 yıl mücadele ettiği Süper Ligde giydiği çubuklu forma, kırmızı-lacivertli takıma ayrı bir hava katacak. Temsilcimiz, 36 hafta sürecek lig maratonunda ağırlıklı olarak bu formayı terletecek.

Alternatif formalar arasında düz beyaz ve düz siyah iki forma yer alıyor.

“Madenci forması” adının verildiği siyah renkli forma, maden şehitlerine ithafen tasarlandı. Üzerinde kömür kazan maden işçisi figürünün yer aldığı forma, diğerlerine göre daha büyük anlam ifade ediyor. Acı, üzüntü ve hüznü anlatan siyah formanın şort ve tozluğu da kendisi gibi siyah renk tonunu taşıyor.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Düz beyaz renkli formaya ise elmas figürü işlenmiş. Elmas, maden kenti Zonguldak’ta yerin metrelerce altından çıkarılan kömüre verilen ad. Aynı zamanda da Zonguldak Kömürspor’un simgelerinden biri.

Takımın dışında taraftara özel olarak da bastırılacak 2023-2024 sezonu formalarının satışına önümüzdeki günlerde başlanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ