Zonguldak Kömürspor’da orta alanın merkezinde tam bir dinamo görevi gören Eyüp Akcan, kırmızı-lacivertli forma altında müthiş bir sezon geçiriyor. 20 yaşındaki orta alan oyuncusu, defansif ve ofansif yönüyle 2. Lig ekibine çok büyük katkılar sağlıyor.

Geçen sezon başında Fenerbahçe’den geldiği Zonguldak Kömürspor’da ikinci sezonunu yaşayan Eyüp Akcan, kırmızı-lacivertli forma altında yıldızını her geçen gün parlatıyor.

Orta alanda sorumluluk üstlenen genç Elmas, geride kalan 14 maçın 14’ünde de banko ilk 11’de forma giydi ve bu maçların tamamında 90’ar dakika sahada kaldı. Toplamda 1260 dakika süresi bulunan Eyüp, bu yönüyle kırmızı-lacivertli takımda öne çıkan isim oldu.

Saha içi performansında en etkili faktör iş disiplini ve ahlakı...

FİZİK OLARAK ÇOK GÜÇLÜ

Eyüp Akcan, Zonguldak Kömürspor’a geldiği ilk günden bu yana iş disiplini yönünden örnek bir futbolcu profili ortaya koyuyor. Antrenmanlarda maçta oynuyormuş gibi ciddiyeti elden hiç bırakmayan orta sahanın dinamosu, parola edindiği “iş disiplini” sayesinde her zaman güçlü bir şekilde ayakta kalıyor.

Sakatlıklardan etkilenmemek adına beslenme ve sağlık konusunda da çok titiz davranan Kırmızı-Lacivertli futbolcu, antrenman uygulamaları dışında bireysel çalışmalarla güç ve kuvvet yönünden seviyeyi her zaman yüzde 100’de tutuyor.

Antrenman dışındaki zamanını ekstra çalışmalarla değerlendirerek her maça güçlü bir şekilde çıkan Zonguldak Kömürsporlu futbolcu, böylelikle sakatlıklardan uzak kalıyor.

Eyüp Akcan, 1.5 sezonluk Zonguldak Kömürspor dönemindeikili mücadeleye bağlı dizine aldığı darbe ve dört sarı kart cezalısı olduğu için takımdan sadece iki defa uzak kaldı. Bu iki dış etken haricinde sakatlık nedir bilmeyen Eyüp, ilk günden bugüne 45 maçlık performans sergiledi.

Özellikle bu sezon geçen sezonki performansının üzerine koyan, tek eksik olarak göze çarpan gollerine de başlayan orta sahanın biyonik adamı, seviyeyi hiç düşürmeden sezon sonunu getirmek istiyor.

BAŞARISINI PLAY-OFF'LA TAÇLANDIRMAK İSTİYOR

Sergilediği performansla taraftarın takdirini kazanan Eyüp Akcan’ın en büyük hedefi, başarılı futbolunu Play-Off’la taçlandırıp üst düzey bir sezon geçirmek.

Öte yandan ilk 14 haftanın vazgeçilmez ismi, 20 Kasım Pazar günü İstanbul deplasmanında Sarıyer’le oynanacak maçta da Zonguldak Kömürspor’un en önemli kozlarından biri olacak. Hafta boyunca yapılan antrenmanlarda yine çalışkanlığıyla dikkat çeken Eyüp, ilk 11’de görev alacağı Sarıyer karşısında iyi bir performans ortaya koyup atacağı gol ya da gollerle skora katkı sağlamayı amaçlıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi