Zonguldak Kömürspor’un aralıksız 8 sezondur yer aldığı 2. Ligde, 2023-2024 sezonu fikstürü önümüzdeki hafta çekilecek. 13 Temmuz Perşembe günü çekilmesi kuvvetli muhtemel olan fikstürle birlikte kırmızı-lacivertli takımın iç ve dış sahada oynayacağı maçların takvimi belli olacak. Temsilcimiz fikstüre göre sezon planlaması yapacak.

7 SEZONDA 4 KEZ DIŞARIDA,

3 KEZ İÇERİDE AÇTIK

Kısa bir süre önce çekilen kurayla şekillenen grupların ardından gözler fikstüre çevrildi. 26 Ağustos’ta başlayacak yeni sezonun ilk maçının Zonguldak’ta mı, yoksa dış sahada mı oynanacağı şimdiden merak konusu oldu.  Zonguldak Kömürspor geride kalan 7 sezonun 3’ünü evinde, 4’ünü dışarıda açmıştı.

Elmas, dış sahaki açılış maçlarda iki defa Manisa FK’ya konuk olurken, bir kez İzmir (Altay) ve bir kez de Bursa’nın (İnegöl) yolunu tuttu. Temsilcimiz, iç sahada ise Körfez SK, Akhisar ve Fethiye maçlarıyla sezon açtı.

14 FARKLI ŞEHİRE GİDİLECEK

19 takımın yer aldığı Beyaz grupta mücadele edecek Zonguldak Kömürspor, 26 Ağustos’ta başlayıp 27 Nisan 2024 tarihinde sona erecek sezonun her iki yarısında 14 farklı şehrin konuğu olacak. 

İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Van, Trabzon, Adıyaman, Mersin, Kırşehir, Afyon, Antalya, Aydın, Kırklareli ve İstanbul yeni sezonda Zonguldak Kömürspor’un deplasman adresleri olacak. Bu illerin hangilerine ilk yarı, hangilerine ikinci yarı gidilecek kurayla belirlenecek. Elmas, söz konusu bu illerden İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara’nın yolunu ikişer defa tutacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI DA VAR

2. Ligde 36 maçlık maraton 8 ay sürecek. Bu süreçte 18 iç, 18 dış saha maçı oynayacak Zonguldak Kömürspor, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda da mücadele edecek. Ligde genelde Pazar günü oynanan maçlar, araya kupa maçlarının da girecek olması nedeniyle Cumartesi ve Çarşamba günleri de maç heyecanı yaşanacak.

YİNE 4’ER TAKIM DÜŞECEK

Öte taraftan  2. Lig statüsü önümüzdeki günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak. Statü kapsamında 19 takımlı Beyaz ve Kırmızı grupta bir üst lige yükselme ve bir alt lige düşmenin nasıl olacağı netlik kazanacak.

Bilindiği üzere geçen sezon grup birincileri direkt 1. Lige yükselmiş, 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sıradaki takımlar Play-Off’a kalmıştı. Bu uygulama yeni sezonda da değişmeyecek.

Geride kalan sezonda normalde 8 takımın küme düşmesi gerekirken deprem felaketi nedeniyle 6’ya düşen bu sayı yeniden 8’e tamamlanacak. Bu doğrultuda gruplardan 4’er takım bir alt lige gerileyecek.

BEYAZ GRUP

Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu... Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu...

Zonguldak Kömürspor, Bursaspor, Karacabey Belediyespor, Diyarbekirspor, Vanspor FK, 1461 Trabzon, Adıyaman FK, Yeni Mersin İdmanyurdu, Kırşehir FK, Afjet Afyonspor, Serik Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Bucaspor 1928, Ankara Demirspor, Ankaraspor, Kırklarelispor, Beyoğlu Yeni Çarşı, Esenler Erokspor

Editör: Hüseyin EKİNCİ