*** “2020-2021’de takımı ligde tuttuk, bu sezon 53 puanla ilki başardık. Başarısız bir dönemimiz hiç yok. Biz hep bir şeyler başardık”

*** “Kısıtlı imkanlar altında sezonu 53 puanla bitirdik. Puan tablosuna bir bakın kimleri geride bırakmışız. Bu başarı değil de, nedir?”

*** “Fırsat verilmesi halinde neler yapabileceğimizi gösterdik. Ben, yeni sezonda ekibimle bu işin üstesinden gelirim. Bize güvenin.”

Aralıksız 7 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde ilk kez 50 puan üzerine çıkıp 53 puanı gören Zonguldak Kömürspor’un teknik sorumlusu Barış Şeref, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’ye konuştu. Şeref, başarılı bir sezon geçirdiklerini, kısıtlı imkanlarla topladıkları 53 puanın çok iyi bir puan ortalaması olduğunun altını çizdi.

Zonguldaklı teknik adam, imkanlar yönünden zorlu ve yorucu bir sezon geçirdiklerini, kısa bir dinlenmenin ardından artık yeni sezona dair planlama içinde olacaklarını kaydetti.

İddialı konuştu:  "Çıraklık dönemi bitti, ustalık dönemi başlıyor"

Ne yaptın Zonguldak! Elmas Serik'te kayıp: 1-0 Ne yaptın Zonguldak! Elmas Serik'te kayıp: 1-0

Kırmızı-Lacivertli çalıştırıcı, “Yeni sezonda takımın başında yine sizi görecek miyiz?” sorusu üzerine, “Yaptığımız görüşmeler bu yönde. Ben, 2023-2024 sezonuna devam edecekmişim gibi hazırlıklarımı yapacağım. Kafamda Zonguldak Kömürspor’un geleceğini kurtaracak, transfer maliyetini aşağıya düşürecek projeler var. Sezon öncesi gerçekleştireceğimiz bu projeyle birlikte sıfır maliyetle 4-5 futbolcuyu takıma kazandırmayı amaçlıyorum. Bunun dışında yönetimle koordineli bir şekilde çalışıp dış transferde aşırıya kaçmadan, nokta transferlerle kadromuzu oluşturacağız.” dedi.

"Kendimizi bu alanda artık kanıtladık"

Barış Şeref, daha önce hep sonradan takımın başına geçtiği Zonguldak Kömürspor’da, ilk kez sezon öncesi tek sorumlu olarak görev alacağı anımsatılması üzerine, “Biz bu meslekte yeni değiliz. Çok sayıda teknik direktörle çalıştık. Bu sezon yaptıklarımız ortada. 2020-2021 sezonunda takımı ligde tuttuk. Bu bir başarıdır. Bu sezon 53 puanla ilki başardık. Bu da bir başarıdır. Başarısız hiçbir dönemimiz olmadı. Zonguldak Kömürspor sezonu eğer 53 puanla tamamladıysa, bu başarıda kuşkusuz bizim de büyük katkımız var. Bunu kimse inkar edemez. Kendimizi bu alanda artık kanıtladığımızı düşünüyorum. Çıraklık dönemi bitti, artık ustalık dönemi başlıyor. Zonguldak Kömürspor camiası yeter ki bana güvensin. Gerisini ben ve ekibim ile futbolcu arkadaşlarım zaten halledecektir. Başarısız olursam, gitmesini bilirim. Ama üzerine basa basa söylüyorum, ben bu işin üstesinden gelirim. Bu sezon 53 puan topladık, bu önümüzdeki sezon 60 ve üzeri olur. Bu rakamlar bizi Play-Off’a taşır” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ