Zonguldak Kömürspor’un, 2015-2016 sezonundan bu yana 8’inci sezonunu yaşayacağı TFF 2. Ligde, 2023-2024 sezonu grup ve fikstür çekimi için geri sayım başladı. Grupların Temmuz ayının ilk haftası, fikstürün de hemen akabinde çekilmesi planlanıyor.

İlk etapta grup kurasını çekecek olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) toplam 38 takımı, Kırmızı ve Beyaz adı altında iki gruba ayıracak. 19’arlı takımlardan oluşacak gruplarda yine BAY sistemi uygulanacak. Bu sistem doğrultusunda her hafta bir takım maç boşluğu yaşayacak.

2023-2024 TFF 2. Lig sezonunda gruplarda yer alacak 38 takımdan 30’unu, geçen sezon ki mevcut takımlar Zonguldak Kömürspor, Esenler Erokspor, 1928 Bucaspor, Amed Sportif, 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Somaspor, Düzcespor, Menemenspor, Afyonspor, İnegölspor, Isparta 32 Spor, Arnavutköy Belediyespor, Bursaspor, Nazilli Belediyespor, İskenderunspor, 1461 Trabzon FK, Vanspor, Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor, Fethiyespor, Serik Belediyespor, Kırşehir FK, Kırklarelispor, Etimesgut Belediyespor, Kastamonuspor, Sarıyer, Uşakspor, Adıyaman FK ve Diyarbekirspor oluşturuyor.

Geri kalan 8 takım 2. Lige yeni dahil oldu. Altınordu ile Denizlispor Spor Toto 1. Ligden düşerken, Yeni Mersin İdmanyurdu, Iğdır Futbol Kulübü, 68 Aksaray Belediyespor, Belediye Derincespor, Karaman Futbol Kulübü ve Beyoğlu Yeni Çarşı TFF 3. Lige yükseldi.

28 İL, 38 TAKIM

Yeni sezonda 2. Ligi oluşturan 38 takım, 28 farklı şehri temsil edecek. 4 takımla temsil edilen İstanbul, 2. Ligde en fazla temsilcisi bulunan şehirlerin başını çekiyor. Megakent’i, 3’er takımla İzmir, Bursa ve Ankara ile 2’şer takımla Diyarbakır izliyor.

Diğer takımlar ise Zonguldak, Erzincan, Manisa, Düzce, Afyon, Isparta, Aydın, Hatay, Trabzon, Van, Muğla, Antalya, Kırşehir, Kırklareli, Kastamonu, Uşak, Adıyaman, Mersin, Iğdır, Aksaray, Kocaeli, Karaman ve Denizli’yi temsil edecek.

Temmuz ayının ilk haftasında belli olacak grupların ardından çekilecek fikstür kurasıyla birlikte takımların sezonluk maç takvimi şekillenecek.

2023-2024 sezonu 2. Lig şehir ve takımları: 

İstanbul (4): Arnavutköy Belediyespor, Sarıyer, Esenler Erokspor, Beyoğlu Yeni Çarşı

Zonguldak Kömürspor’un 2. Lig’deki son maçını Kasap yönetecek Zonguldak Kömürspor’un 2. Lig’deki son maçını Kasap yönetecek

İzmir (3): Altınordu, 1928 Bucaspor, Menemenspor

Ankara (3): Ankara Demirspor, Ankaraspor, Etimesgut Belediyespor

Bursa (3): Bursaspor, Karacabey Belediyespor, İnegölspor

Diyarbakır (2): Diyarbekirspor, Amed Sportif

Hatay: İskenderunspor

Manisa: Somaspor

Aydın: Nazilli Belediyespor

Trabzon: 1461 Trabzon FK

Muğla: Fethiyespor

Antalya: Serik Belediyespor

Mersin: Yeni Mersin İdmanyurdu

Kocaeli: Belediye Derincespor

Aksaray: 68 Aksaray Belediyespor

Denizli: Denizlispor

Zonguldak: Zonguldak Kömürspor AŞ

Erzincan: 24 Erzincanspor

Düzce: Düzcespor

Afyon: Afyonspor

Isparta: Isparta 32 Spor

Van: Vanspor

Kırşehir: Kırşehir FK

Kırklareli: Kırklarelispor

Kastamonu: GMG Kastamonuspor

Uşak: Uşakspor

Adıyaman: Adıyaman FK

Iğdır: Iğdır FK

Karaman: Karaman Futbol Kulübü

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ