Zonguldak Kömürspor hedefe kilitlendi. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, ilk 3 puanını 23 Eylül Cumartesi günü evinde oynayacağı Diyarbekirspor maçında almak istiyor.

Beyaz gruptaki temsilcimiz, 5’inci hafta karşılaşmasının hazırlıklarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Özer yönetiminde yapılan antrenman uygulaması tam kadro gerçekleşti. 1,5 saat süren antrenmanda taktik ağırlıklı çalışmalarda bulunan futbolcuların moral-motivasyon seviyelerinin yüksek olduğu görüldü.

Yüzde 100 konsantrasyonla çalışan futbolcuların ortaya koyduğu performans, teknik direktör Mustafa Özer’i sevindirdi.

DİYARBEKİR’İ EZBERLEDİLER

Özer, taktik çalışmada hesap planlarını tamamen galibiyet üzerine kurdu. Rakiple ilgili edindiği analiz bilgiler doğrultusunda yöntemler geliştiren Özer,  prova üzerine prova uygulamalarıyla önlemini aldı. Futbolculara yapmaları gerekenleri adeta ezberleten Kırmızı-Lacivertli teknik adam, özellikle savunma anlayışı üzerinde durdu.

Rakibin hücum ve duran top organizasyonlarında uyguladığı oyun anlayışına karşılık olarak tedbirlerini alan Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu, öğrencilerinden yüzde 100 konsantre ve sıfır hata istedi.

Ceza sahası içinde anlık dalgınlık ve konsantre bozukluğunun pahalıya mal olabileceğine vurgu yapan Mustafa Özer, bu bölgenin görev adamlarına bir çok sorumluluk yükledi.

Geride kalan üç maçta yapılan bireysel hatalara vurgu yapan Özer, takım savunması kadar bireysel savunmanın da önemine dikkat çekti.

Savunmada işi sıkı tutan Kırmızı-Lacivertli teknik direktör, hücum kenar ve ileri uç adamlarından da gol ve goller bekliyor.

Kanat organizasyonlarıyla üçüncü bölge adamlarını penaltı noktası üzerinde topla buluşturan Özer, öğrencilerinden bitirici vuruşlar yapmalarını istedi. İlk 3 maçta 13-14 pozisyona girilmesine karşın sadece 1 gol atıldığına parmak basan Özer, galip gelmeleri için gol ya da goller üretmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Golcü ayaklardan net vuruşlar sergileyip topu çerçeveyle buluşturulmasını isteyen Kırmızı-Lacivertli hoca, istedikleri galibiyete ulaşabilmeleri için gol ve golleri muhakkak bulmaları gerektiğini söyledi.

Mustafa hoca, zaman zaman kaleyi tutmayan toplar üzerine çalışmaları durdurup sert şekilde ikazlarda bulundu. Bitirici vuruşların golün yarısı olduğunu belirten Özer, “dikkat ve konsantrasyon” konularına vurguda bulundu.

İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor! İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor!

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ