2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un altyapısında Emirhan Kocasoy ile Kemal Kaan Kılıç gururu yaşanıyor. 17 yaşındaki iki genç oyuncunun 2023-2024 sezonu öncesi profesyonel yapılacak olması, altyapı teknik ekibinin başarısını gözler önüne sererken, A takım hayali taşıyan diğer gençlerin de iştahını kabarttı.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un bu sezon A takım kadrosuna aldığı fakat çok fazla şans veremediği altyapı oyuncuları Emirhan Kocasoy ile Kemal Kaan Kılıç, Pazarspor’la oynanan sezonun son maçında buldukları forma şansını çok iyi değerlendirdi. 52’nci dakikada oyunu girip kalan sürede performanslarıyla göze giren iki genç yetenek, Kırmızı-Lacivertli takımın 2023-2024 sezonu kadrosunda olacak.

Kadroda olmakla kalmayıp futbola başladıkları ilk günden bu yana hayal ettikleri profesyonelliğe geçiş yapacak olan gençlerle uzun süreli sözleşme imzalanacak. Gençleri “sıfır maliyetle” kadrosuna dahil edecek Zonguldak Kömürspor, söz konusu iki altyapı oyuncusundan uzun yıllar faydalanacak.

Emirhan ve Kemal Kaan’ın yanı sıra sakatlık problemi yaşadığı ana kadar 7 maçta forma giyen 19 yaşındaki Tarık Akcan’ı da altyapıdan kazanan Zonguldak Kömürspor, önümüzdeki sezonlarda bu tarz yetenekli altyapı oyuncularının sayısını artırmak istiyor.

ALTYAPI KURTULUŞUMUZ OLABİLİR

Kırmızı-Lacivertli kulüp imkanları iyileştirip altyapıya daha fazla önem verdiği takdirde, önümüzdeki 3-4 yıl için transferde dışa bağımlı olmaktan kurtulup tamamen kendi özkaynaklarından takım oluşturacak. Bu doğrultuda yüksek transfer harcamalarından kurtulacak kulübün ekonomik yükü ve transfer giderleri yarı yarıya düşecek.

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

AŞAĞIDAN ORDU GELİYOR

Son yıllarda A takıma kazandırdığı yetenekli gençlerle dikkat çeken Zonguldak Kömürspor’un altyapısında adeta bir ordu yetişiyor. Abdulkerim Koç, Metin Aydın, Muhammet Şaffak ve Oğuzhan Akman’dan oluşan altyapı ekibinin yoğun mesai harcadığı altyapıda, farklı yaş kategorilerinde 150’ye yakın lisanslı futbolcu var. Hepsi de A takımda oynama hayali taşıyan gençlerin birçoğu elit düzeyde. Hocalar tarafından gelişimleri gözlem altında tutulan bu gençler, 2023-2024 sezonu öncesi A takıma rapor edilecek.

UZUN VADELİ PLANLAMA YAPMALIYIZ

Kısıtlı imkanlara rağmen özverili çalışmalarla takdir toplayan altyapının en büyük amacı, hemen her sezon A takıma en az iki-üç genç yetenek kazandırmak. Bunu süreklilik haline getirip 3-4 yıllık planlama kapsamında A takımdaki altyapı oyuncu sayısını artırmak isteyen altyapının üretkenliği sayesinde geleceği sağlam ve dışa bağımlı transfer politikasından kurtulmuş bir A takımın temeli atılmış olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ