2. Lig Beyaz grupta son yılların en kötü sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son 3 maçına odaklandı. Kırmızı-Lacivertli takım, ikisi iç saha, biri deplasmanda oynayacağı maçlardan en az 6 puan hedefliyor. 7 ya da 9 puan, Şenol Demir ve öğrencileri için müthiş bir seri olacak.

Ulusal Lisans Kriterleri'ni yerine getirmediği için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puanının silinmesinin ardından 8 puanla puantajın son sırasına demir atan Zonguldak Kömürspor, ilk devrenin sonuna kadar Kırşehir Futbol, 1928 Bucaspor ve Kırklarelispor’la karşılaşacak. Kırşehir’le deplasmanda oynayacak olan Elmas, erteleme maçında Buca ve peşine ilk yarının son haftasında Kırklareli’yle saha ve seyircisi önünde oynayacak.

Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek

Söz konusu bu takımlardan Kırşehir ile Kırklareli alt bölümde Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu iki maçın mutlak kazanılması şart. Play-Off hattında yer alan ve son lig maçında Esenler Erokspor’u yenen Bucaspor karşısında alınacak puan ya da puanlar, Zonguldak ekibi için ekstra olacak.

İlk yarı sonuna kadar oynanacak bu üç maçtan alınacak puan neticeleri, Zonguldak Kömürspor’un ligdeki durumuna ilişkin belirleyici rol oynayacak.

Kırmızı-Lacivertli takım, 3 maçtan en az 6 puan almak zorunda. Bu durumda ilk devre 14 puanla tamamlanacak. 7 puan alınması halinde ilk devre puanı 15, 9 puan halinde ise 17 olacak. Mevcut tabloya göre yapılan matematik hesaplar doğrultusunda, Şenol Demir ve öğrencilerinin 3 maçtan en az 6 puan çıkarması gerekiyor. 6 puanın altında alınacak puanlar, Zonguldak Kömürspor’un işini daha zorlaştıracak.

Öte taraftan, normal maç fikstürüne göre 16 Aralık Cumartesi, 20 Aralık Çarşamba ve 24 Aralık Pazar günü oynanacak maçların takvimi, FIFA hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası maçların süresiz tatil edilmesi üzerine değişecek. Ne zaman başlayacağı henüz belli olmayan maçların takvimi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligleri yeniden başlatmasının ardından yeniden düzenlenecek.

Zonguldak Kömürspor'un ilk devre sonuna kadar oynayacağı maçlar şöyle:

18. HAFTA

Kırşehir Ahi Stadı:Kırşehir Futbol Spor Kulübü-Zonguldak Kömürspor

15. HAFTA (Erteleme)

Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-1928 Bucaspor

19. HAFTA

Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor

SPOR SERVİSİ

TABLO

Editör: Hüseyin EKİNCİ