2. Ligde, 2022-2023 sezonunu 53 puanla 9’uncu sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da mevcut kadroda yer alan futbolculardan 21’inin sözleşmesi bitti. Kırmızı-Lacivertli kulüp, dolayısıyla 2023-2024 sezonunda yeniden kadro yapılanmasına gidecek.

Aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Ligde en yüksek puan barajını yakalayan Zonguldak Kömürspor sezonu 34 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamladı. Bu futbolculardan 21’inin sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona erdi. Sözleşmesi sona eren futbolculardan 3’ünü, Beşiktaş, Boluspor ve Çorum FK’dan kiralık olarak transfer edilen isimler oluşturuyor.

Geri kalan futbolculardan 8’inin sözleşmesi 31 Mayıs 2024, 3’ünün ise 31 Mayıs 2025’e kadar devam ediyor.

Kırmızı-Lacivertli takımda, sözleşmesi biten futbolcuları Abdulkadir Özdemir, Ali Mert Tuncer (kaleci), Alihan Özcan, Alper Aşkın, Alperen Daşdemir, Aykut Emre Yakut, Emrah Taysı, Emre Kara, Ercüment Eray Ataklı, Hacı Ömer Doğru, Hakan Çevik, Hasan Demir, Hüseyin Yılmaz, Kutsuay Emir Türen, Mevlüt Çelik, Necdet Buzlu, Oğuzhan Matur ve Volkan Topaloğlu oluşturdu.

Kiralık olarak gelen futbolculardan Erdem Can Polat (Boluspor), Halil Çiçek (Beşiktaş) ve Ömür Hüseyin Aztekin’in (Çorum FK) 1 yıllık sözleşme süreleri sona erdi.

Sözleşme tarihleri 2024 yılına kadar olan futbolculardan kaleci Egemen Yaylı ile Ahmet Daniel Akyıldız, Efe Ertan, Embiya Ayyıldız, Fatih Bektaş, Koray Tekin Bulman, Osman Paşa Zorlu ve Uğurcan Ocak’ın sözleşme süresi bir yıl daha geçerliliğini koruyacak.

Bu futbolculardan Egemen Yaylı ile Fatih Bektaş’ın sözleşmesi normalde sona eriyordu fakat yönetimin sezon devam ederken karşılıklı yeniden anlaştığı iki ismin mukavelesi, dönem harici sözleşme yenileme usulüyle bir yıl daha uzatıldı.

2025 yılına kadar mukavelesi olan futbolcular ise, Mümin Uyar, Siraç Tüfekçi (kaleci), Tarık Akcan olarak sıralandı. Mevcut kadroda yer alan ve henüz amatör lisansa sahip 17 yaşındaki altyapı oyuncuları Emirhan Kocasoy ile Kemal Kaan Kılıç ile yeni sezon öncesi profesyonel sözleşme inanılacak.

YENİ BİR YAPILANMA SÜRECİ BAŞLAYACAK

Birinci Amatör Küme Play-Off finaline üst düzey hakem! 2. Lig’den geliyor! Birinci Amatör Küme Play-Off finaline üst düzey hakem! 2. Lig’den geliyor!

Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi sona eren futbolcuların yüzde 90’ının serbest kalması, 2. Lig ekibini kadroda zorunlu olarak yeniden yapılanmaya sevk edecek.

İskelet kadroyu korumak kaydıyla hemen her sezon kadroyu yeni baştan oluşturan Zonguldak ekibi, 2023-2024 sezonu öncesi de aynı yolu izleyecek.

Serbest kalan futbolcuların çoğunluğunun as kadroyu oluşturması üzerine Kırmızı-Lacivertli yönetim, bir yandan bu futbolcuların birçoğuyla yeniden anlaşma yoluna gidecek, diğer yandan da dışarıdan çok sayıda yeni futbolcu transfer edip kadroyu zenginleştirecek.

“İç ve dış” olarak nitelendirilen transferde nasıl bir planlamaya gidileceği, hangi futbolcuyla devam edilip hangi futbolcuyla yolların ayrılacağına dair şuan ortada net bir fikir yok.

Zonguldak Kömürspor’da iç ve dış transfer çalışmaları, Haziran ayı sonunda yapılması beklenin kongrenin ardından başlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ