Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2 Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligden düştü... Çok yazık oldu çok: 3-2

Zonguldak Kömürspor’un altyapısı tam bir futbolcu fabrikası gibi işliyor. Son dönemde Yiğit Karaman, Tarık Akcan, Emirhan Kocasoy, Kaan Kemal Kılıç gibi yetenekleri A takıma veren altyapı, 16 yaşındaki Yiğit Alp Fidan’ı da 2023-2024 sezonu öncesi A takıma kazandırdı. Antrenörler Metin Aydın, Oğuzhan Akman ve Muhammet Şaffak, bir yeteneği daha A takıma kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Zonguldak Kömürspor’un her yaz döneminde açtığı yaz futbol okulunda başladığı futbolda, 2016 yılında resmi lisanslı futbolcu statüsü kazanan Yiğit Alp Fidan, U11’den başlayıp U16 yaş kategorisine kadar aralıksız 6 yıldır top koşturduğu altyapıda her yıl üzerine koyarak kendisini geliştirdi.

Düzenli olarak uygulanan temel futbol eğitimleriyle oyun bilgisi, beceri ve yetenek yönünden hızlı bir aşama kaydeden Yiğit Alp Fidan, teknik direktör Mustafa Özer yönetiminde Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda yapılan genç yetenek taramasında, görev aldığı sol kenarda sergilediği performansla göze girdi.

2015-2017 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli takımlar altyapısında Batı Karadeniz bölgesi sorumluluğu üstlenen, bu yönüyle genç yeteneklerin keşfi konusunda büyük bir tecrübeye sahip olan Mustafa Özer, “geleceğin futbolcusu” dediği Fidan’ı,  A takım kadrosuna aldı. Genç yetenek, bundan sonraki süreçte antrenmana hayalini kurduğu A takımla devam edecek.

Altyapı döneminin ardından antrenmanlara çıkacağı A takımda, Mustafa Özer idaresinde becerilerini daha da geliştirip yeteneklerinin üzerine koyacak olan Yiğit Alp Fidan, her antrenman uygulamasında yakın gözlem altında tutulacak. Yeteneklerine yönelik uygulanacak ekstra antrenmanlarla gelişim kaydedecek olan Elmas’ın genç yeteneği, profesyonel futbola adapte sağlayıp deneyim kazanması adına lig sürecinde 18 ya da 21 kişilik geniş kadroda yer bulacak.

Altyapı antrenörlerinden Muhammet Şaffak, altyapıya gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teknik direktör Mustafa Özer’e teşekkür ederken, “Altyapımızın yetiştirdiği oyunculardan Yiğit Alp Fidan, hocamız Mustafa Özer’in raporu doğrultusunda A takım kadrosuna dahil edilmiştir. Yiğit kardeşimizin yolu açık olsun. Bir oyuncuyu daha A takıma kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yiğit’in kendisine verilen fırsatı çok iyi değerlendireceğine inanıyoruz. Altyapı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. A takıma daha çok oyuncu kazandırmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

SPOR SERVİSİ

rrr

Editör: Hüseyin EKİNCİ