2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde 8’inci sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor’da, iç ve dış transferde derin bir sessizlik hakim. Kırmızı-Lacivertli kulüple ilgili bilinen tek şey; geçen sezon ki mevcut kadrodan 11 futbolcunun sözleşmesinin devam etmesi.

Onun dışında şuana dek ne iç, ne dış transferde hiçbir hareketlilik yok. Rakipler bir bir transfere başlarken, Zonguldak Kömürspor’un yeni sezona dair henüz sessizliğini bozmaması taraftar arasında bir endişe, bir tedirginlik oluşturmuş durumda. Kimi çevreler Zonguldak Kömürspor’daki bu sessizliğe bir anlam veremiyor.

Transferin yanı sıra 2. Lig ekibinin teknik direktörü de henüz belli olmuş değil. Geçen sezonu Zonguldaklı teknik adam Barış Şeref’le tamamlayan Zonguldak Kömürspor’un, 2023-2024 sezonuna yine Şeref’le mi, yoksa dışarıdan bir hocayla mı devam edeceği netlik kazanmadı. Sportif AŞ yönetimi, bu konuda da sessiz kalmayı tercih ediyor.

GECİKMENİN NEDENİ BÜTÇE

 OLARAK GÖRÜLÜYOR

2023-2024 sezonu hazırlıklarına 20 Temmuz’da başlaması muhtemel görülen Zonguldak Kömürspor, artan transfer maliyetleri ve transfer bütçesinin oluşturulamaması nedeniyle yeni sezon perdesini henüz aralayamadı.  

Futbolculara geçmiş dönemden ödenmeyi bekleyen borçların yanı sıra yeni sezon transferleri için gerekli olan parayı tedarik etmekte zorlanan yönetimin eli kolu bağlanmış vaziyette. Otopark geliri dışında sabit geliri olmayan ve şehirden yeterli desteği göremeyen kulübün, bu ağır ekonomik yükün altından nasıl kalkacağı herkes tarafından merak ediliyor.

Geçen sezona göre iki kat artan futbolcu transfer maliyetleri nedeniyle dışarıdan istediği oyuncuları transfer etmekte güçlük çeken 2. Lig ekibinin transferleri haliyle sadece görüşmeyle sınırlı kalıyor. Listede yer alan futbolculardan hemen hepsinin 1 milyon TL’den kapı açması karşısında talebi karşılayamayan yönetim, ister istemez takıma faydalı olacağına inandığı futbolcuları bir bir elden kaçırıyor. Haliyle Zonguldak Kömürspor’a gelmeye sıcak bakmasına karşın mali isteğin karşılanamaması üzerine söz konusu futbolcular rotayı başka yöne çevirmek zorunda kalıyor.

TRANSFER OLMAZSA OLMAZ

Zonguldak Kömürspor şuan ki mevcut haliyle 2. Lig takımları arasında hem teknik direktör, hem de futbolcu transferi konusunda belirsizliğin yaşandığı kulüplerin başında geliyor. Derin bir sessizliğin hakim olduğu kulüpte, önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceği açıkçası çok merak ediliyor.

Transferin olmazsa olmaz olduğu kadronun bir bir kayıp yaşaması işin bir başka düşündürücü yanı. Bilindiği üzere şuana dek Oğuzhan Matur, Emre Kara ve Emrah Taysi Kırmızı-Lacivertli takıma veda eden isimler oldu. Takımın yükünü çeken bu futbolculara önümüzdeki günlerde yeni ilavelerin olması içten bile değil.

Bu doğrultuda “en az 10 futbolcu” transfer edilmesi kaçınılmaz olan yeni sezon kadrosunun nasıl şekil alacağı konusunda fikir yürütmek çok zor. Söz konusu transferler lig seviyesinde olmadığı takdirde, Zonguldak Kömürspor’un bu sezon 2. Ligde tutunması zorlaşacak. Hele hele mücadele edilecek Beyaz grubun geçmiş sezonlara göre zorluk derecesinin çok yüksek olması ve bu bağlamda ligin “zor ve çetin” geçeceği düşünülecek olursa, mali bütçe krizinin biran önce çözüme kavuşturulup zaten zayıf denilen kadronun yeniden dizayn edilmesi gerekiyor.

BİR SÜRE DAHA SESSİZ GEÇECEK GİBİ

Diğer taraftan, şehri profesyonel futbol liginde temsil eden tek takım olmasına rağmen şehirden mali destek görmeyen Zonguldak Kömürspor’da yaşanan kriz, yönetimin şuan için elini kolunu bağlı tutuyor.

Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak? Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak?

Normal şartlarda kırmızı-lacivertli kulübün şuana kadar teknik direktör konusunu çözüme kavuşturup iç transferi çoktan bitirmiş olması ve dış transferde imzaları attırıyor olması lazımdı. Tam tersi olan durum üzerine endişeye mahal veren Zonguldak ekibindeki bu sessizlik, bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor.

Şimdiye kadar ne iç, ne de dış transferde herhangi bir oyuncuyla anlaşma sağlayamayan kulübün, acil çözüm bekleyen bu işleri ne zaman halledeceği konusunda ortada net bir fikir yok.

Geçen sezon topladığı 53 puanla, 7 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en başarılı dönemini geçiren Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda herkes tarafından üst sıraları zorlaması umut edilirken, gelinen noktada kulüpte transfere dair bir yaprağın dahi kımıldamaması spor kamuoyu ve taraftarı ister istemez bir endişeye sürüklüyor.

Karamsar bir tablonun çizildiği Zonguldak Kömürspor, pekala yeni sezonda hangi düşünce ve hedef yapısıyla oynayacak?

Geleceği muallak görülen Zonguldak Kömürspor’da bu yönde olgunlaşmış bir düşünce yok. Net bir düşünce ya da hedefin ortaya konulabilmesi için “son şeklini almış kadro”yu görmek gerek. 2023-2024 sezonu hedefi, ancak bu durumda belirginleşip olgun hale gelecek.

Editör: Hüseyin EKİNCİ