2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor, yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz ilk antrenmanını 22 kişilik kadrosuyla gerçekleştirdi. Kadroda altyapıdan takviye edilen gençler de yer aldı.

7 Mayıs’ta sona eren 2021-2022 sezonunun ardından tatil dönemine giren Zonguldak Kömürspor, iki aylık boşluğun ardından 2022-2023 sezonuna odaklandı. 28 Ağustos Pazar günü Fethiyespor maçıyla açacağı yeni futbol sezonu hazırlıkları için sahaya inen kırmızı-lacivertli takım, biri Zonguldak’ta, diğeri Bolu’da olmak üzere iki farklı etap halinde hazırlık dönemi geçirecek.

İlk etaba dün itibariyle start veren Zonguldak Kömürspor, iç transfer ağırlıklı kadrosuyla boy gösterdi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki antrenmanda geçen sezon ki mevcut kadrodan kaleciler Egemen Yaylı, Ali Mert Tuncer, defans oyuncuları Hakan Çevik, Muhammet Ali Kol, Oğuzhan Matur, Alper Aşkın, Arhan Çakıroğlu, orta saha oyuncuları Hüseyin Yılmaz, Aykut Emre Yakut, Fatih Bektaş, Ercüment Eray Ataklı, Tarık Akcan, forvet oyuncusu Tezcan Gökmen yer aldı.

Kadronun geri kalan bölümünü Erbaaspor’dan alınan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Mümin Uyar ile altyapıdan takviye edilen futbolcular ve denenmek üzere gelen gençler oluşturdu.

İlk idmanı yönetim kurulu üyelerinden Vahdettin Velioğlu, Adil Dilaver, Şükrü Öztürk, Serkan Aycı ile birlikte eski altyapı sorumlusu Hasan Hüseyin Demir beraber izledi.

TAKIM KİLİMLİ’DE KONAKLIYOR

Antrenman uygulamalarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapacak olan Zonguldak Kömürspor, Fener mahallesindeki kulüp binası tadilata gireceği için Kilimli’deki özel bir yurtta konaklıyor. Kulüp binasındaki tadilat bitesiye kadar takım Kilimli ile Zonguldak arasında Zonguldak Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle gidip gelecek.

İlk idman öncesi Kilimli’de toplanarak yurda yerleşen kırmızı-lacivertli futbolcular 18.00’deki ilk idmanda yeni sezon heyecanı yaşadı. İki aylık ayrılık üzerine bir araya gelen futbolcular birbirleriyle hasret giderdi.

Teknik direktör Şenol Demir, idman öncesi futbolcuları bir araya toplayarak ayak üstü kısa bir konuşma yaptı. Sezon öncesi çalışmalarının önemli olduğuna vurgu yapan Demir, ilk etap çalışmalarının Zonguldak’ta 15 gün süreceğini, ardından da Bolu’ya giderek ikinci etap çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Toplantının ardından futbolcular, atletik performans antrenörü Barış Şeref idaresinde sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Kırmızı-Lacivertli takım, ilk etap çalışmalarını sabah-akşam yapacağı çift idman programıyla birlikte 29 Temmuz’da tamamlayacak. Temsilcimiz, 1 Ağustos’ta Bolu’da ikinci etap kamp çalışmalarına başlayacak.

Bu süre içinde dış transfer çalışmaları doğrultusunda alınacak futbolcularla mevcut kadro güçlendirecek. Şuan için dışarıdan sadece Mümin Uyar’ın dahil olduğu kadro, mevcut haliyle 2. Lig için çok yetersiz. Dolayısıyla ilk etap bitimine kadar kadronun derinlik kazanıp olgunlaşması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi