2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 12’nci hafta maçında, 4 puan önünde sıralanan Beyoğlu Yeniçarşıspor’la karşılaşacak. 5 Kasım Pazar günü İstanbul deplasmanında oynanacak karşılaşma, özellikle Zonguldak Kömürspor açısından kritik öneme sahip. Tehlikeli bölgeden kurtulmak için acil puana ihtiyaç duyan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, deplasman mücadelesinden muhakkak 3 puan çıkarmak zorunda. Aksi takdirde Beyoğlu Yeniçarşı aradaki 4 puanlık farkı açacağı gibi ikili averajda avantaj kazanacak.

6’NCI DEPLASMAN SINAVI

Zonguldak Kömürspor, İstanbul’daki maçla birlikte bu sezon ki 6’ncı deplasman maçını oynayacak. Kırmızı-Lacivertliler, geride kalan 11 haftada Trabzon, Afyon, Van, Bursa ve Aydın’a konuk olmuş, bu maçlardan sadece 4 puan çıkarabilmişti.

İlk deplasman maçında 1461 Trabzon’a 2-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, ardından Afyonspor’la 1-1 berabere kalıp Vanspor’a 2-1, Karacabey Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu. Üst üstte kayıpların ardından Aydın Nazilli’de 3-0’lık galibiyetle ilk 3 puanını alan Zonguldak ekibi, deplasmandaki bu galibiyeti bu kez İstanbul’da yinelemek istiyor.

BEYOĞLU YENİ ÇARŞI EVİNDE ÇOK İYİ

Haftaya 10 puanla 13’üncü sırada giren Beyoğlu Yeniçarşıspor, sahip olduğu puanın tamamını iç saha maçlarında aldı. Beyoğlu ekibi, bu sezon evinde Ankaraspor, Altınordu, Bursaspor, Adıyaman FK, Kırşehir Futbol Spor Kulübü’yle karşılaştı. 5 maçlık iç saha periyodunda rakip takım, ilk ve tek yenilgisini ilk hafta Ankaraspor’dan aldı.

Bu maçın peşine İstanbul temsilcisi, Altınordu’yu 2-1, Adıyaman FK’yı 1-0, Kırşehir Futbol Spor Kulübü’nü 1-0 yenerken, Bursaspor’la 1-1 berabere kaldı.

Deplasmanda oynadığı son lig maçında Kırklarelispor’a 2-1 mağlup olan Beyoğlu Yeniçarşı’nın ilk 11 kadrosunda genelde Onur Tekin, Alper Aşkın, Emirhan Başyitiği, Şemsettin Ender Kılıç, Mertcan Aktaş, Berk Ali Nizam, Atalay Gürel, Mutlu Güler, Yusuf Ali Özer, Kubilay Akyüz, Celil Çelikel’den oluşuyor.

Kadroda yer alan Alper Aşkın, bilindiği üzere geçen sezon Zonguldak Kömürspor’da forma giymişti. Yine Zonguldak Kömürspor’un eski futbolcularından biri olan ve ilk 9 maçın tamamında ilk 11 oynayan forvet Embiya Ayyıldız, yaşadığı sakatlık nedeniyle bu hafta eski takımına karşı forma giyemeyecek. Ayyıldız, Kırklarelispor maçında da kadroda yoktu.

Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ