2. Lig Beyaz grupta 5’inci hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından açıklandı. Kurul, Zonguldak Kömürspor’un 23 Eylül Cumartesi günü sahasında Diyarbekirspor’la oynayacağı karşılaşmaya, Ordu bölgesinden B klasman hakemi Adem Cinek’i atadı. Cinek’in yardımcılıklarını, Gümüşhane bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Bülent Korkmaz ile Rize bölgesinden B klasman yardımcı hakemi İsmail Ertunç yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Rize bölgesinden B klasman hakemi Yücel Büyük.

ZONGULDAK'A 3. DEFA GELECEK... YÜZÜMÜZ HİÇ GÜLMEDİ

Ordulu hakem, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un 3’üncü defa maçını yönetecek. 3 maçın da iç sahaya denk gelmesi ilginç bir tesadüf oluşturdu. Cinek’in, Zonguldak Kömürspor verilerinde bir başka ilginç konu ise, Kırmızı-Lacivertli takımın hiç galip gelememesi.

2018-2019 sezonunda Kahramanmaraşspor, 2021-2022 sezonunda Şanlıurfaspor’la Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan karşılaşmaların ikisi de 3-0 ve 4-2’lik skorlarla konuk takımların üstünlüğüyle sona erdi.

Tecrübeli klasman hakemi, Diyarbekirspor’un maçında ise ikinci kez düdük çalacak. Adem Cinek, 2020-2021 sezonunda Diyarbekirspor’un Nevşehir Belediyespor’u 1-0 yendiği karşılaşmanın hakemiydi.

TECRÜBELİ DÜDÜK HAKEMİ

Ordulu hakem, yaşı itibariyle 2. Ligin tecrübeli hakemleri arasında yer alıyor. 35 yaşındaki klasman, hakemlik kariyerinde şuana dek 102 resmi maç yönetti. Bu maçların 1’ini Süper Lig, 13’ünü 1. Lig, 39’unu 2. Lig, 17’sini 3. Lig, 4’ünü Türkiye Kupası, 28’ini Bölgesel Amatör Lig oluşturuyor.

Zonguldak Kömürspor-Diyarbekirspor maçıyla 2. Ligde 40’ıncı maçını yönetecek olan Adem Cinek, söz konusu ligde en son 3. Ligde, Ankaraspor ile Ankara Demirspor arasında oynanan karşılaşmada düdük çaldı.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

Öte taraftan, 2. Lig Beyaz grupta tamamı 23 Eylül Cumartesi günü oynanacak 5’inci hafta karşılaşmanı yönetecek diğer hakemler de belli oldu. Merkez Hakem Kurulu, bu haftaki karşılaşmalara Adana, Mersin, Bursa, İzmir, İstanbul, Bingöl ve Eskişehir bölgesinden hakem atadı.

Grupta haftanın maç programı ve hakemler şöyle:

23 EYLÜL CUMARTESİ

Saat 15.00 Kahta İlçe Stadı: Adıyaman Futbol Kulübü-Ankaraspor (Süleyman Bahadır-Eskişehir)

Saat 15.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon FK-Hes İlaç Afyonspor (Yusuf Aydın-Bingöl)

Saat 15.30 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Diyarbekirspor (Adem Cinek-Ordu)

Saat 15.30 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Beyoğlu Yeni Çarşı (Tarık Güldal-Adana)

Saat 15.30 Serik İsmail Oğan Stadı: Serik Belediyespor-Karacabey Belediyespor (Tolga Akbaba-İstanbul)

Saat 15.30 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Futbol Kulübü-Yeni Mersin İdmanyurdu (Ferhan Kestanlıoğlu-İzmir)

Saat 16.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Van Spor FK (Enver Aydın-Bursa)

Saat 16.00 Sütaş Timsah Park Stadı: Bursaspor-Altınordu (Ali Rıza Altunbakır-Mersin)

Saat 19.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Nazilli Belediyespor (Doğukan Yıldırım-Adana)

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ