2. Lig Beyaz grupta küme düşme potasından kurtulmak isteyen fakat Ankaraspor yenilgisiyle işini zora sokan Zonguldak Kömürspor çıkış yolu arıyor. 28’inci hafta maçları neticesinde yeniden şekillenen puantaj cetvelinde 19 puanla 17’nci sırada yer alan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, kendisi gibi potada yer alan Kırşehir’i 2 puan, potanın üzerinde yer alan 27’şer puanla Serik ile Altınordu’yu 8 puan geriden takip ediyor.

Ankaraspor yenilgisiyle ligdeki işini her ne kadar zorlaştırsa da matematiksel olarak kurtarma şansı hala devam eden Zonguldak Kömürspor'un, 6 Mart Çarşamba günü iç sahada Nazilli Belediyespor’la oynanacak 29’uncu hafta maçının ne yapıp edip kazanılması gerekiyor. Bu kritik süreçte alınacak beraberlik dahi Kırmızı-Lacivertli takım için büyük kayıp olur.

Saha ve seyirci avantajını lehine çevirip mutlak 3 puan almak zorunda olan Zonguldak Kömürspor, bunu başardığı takdirde rakipleri Kırşehir, Altınordu ve Serik’in puan kaybetmesini bekleyecek. Bu takımlardan Kırşehir, Çarşamba mesaisinde Beyoğlu Yeniçarşı, Serik Belediyespor deplasmanda Ankaraspor, Altınordu da dış sahada Kırklarelispor’la karşılaşacak.

Hafta arası maçından sonra 10 Mart Pazar günü deplasmanda Altınordu’yla karşılaşılacağı göz önünde bulundurulursa, Zonguldak Kömürspor’un Nazilli Belediyespor’la oynayacağı karşılaşma kritik bir hal aldı.

Bu kritik karşılaşmaya, Merkez Hakem Kurulu tarafından Gaziantep bölgesinden B klasman hakemi Erdem Demirtaş atandı. 1. Ligde, 3 ve 9 Şubat tarihlerinde Ankara Keçiören-Boluspor ve Çorum FK-Ümraniyespor maçlarına 4’üncü hakem olarak çıkan Demirtaş, 18 Şubat’ta Düzce Cam Düzcespor-Etimesgut Belediyespor arasında oynanan 2. Lig Kırmızı grup müsabakasını yönetti.

Gaziantepli hakemin yardımcılıklarını Hatay bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Muhammet Munir Dadı ile Gaziantep bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Yusuf Şimşek yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Niğde bölgesinden C klasman hakemi Turhan Beyke.

SPOR SERVİSİ

P İ S İ

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ