2. Lig Beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında bugün saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Nazilli Belediyespor’u 3-0’lık net skorla geçti. Kırmızı-Lacivertli takım, altın değerinde 3 puanla puantajda bir basamak yukarıya çıktı.

Çarşamba mesaisinde 29’uncu hafta maçına çıkan Zonguldak Kömürspor, 500 dolayındaki taraftarıyla karşıladığı Nazilli Belediyespor karşısında ilk yarıyı golsüz berabere kapattı.

Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır

İkinci yarıda daha istekli bir futbol ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, aradığı golü 68’inci dakikada buldu. Mehmet Gürkan Öztürk’ün kafa şutunda üst direğe çarpan top yerden sekip ağlarla buluştu. (1-0).

Golle birlikte moral bulan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 3 dakika sonra rakip kalede ikinci golü buldu. Fatih Bektaş’ın sıfıra kadar inip çıkardığı topa gelişine vuran Mehmet Gürkan, kendisinin ve takımının ikinci golüne imzasını attı. (2-0).

İki farklı üstünlükten sonra iyice rahatlayan Zonguldak Kömürspor, 90+4’üncü farkı 3’ü çıkaran golü buldu. Oyuna 90’ıncı dakikada Mehmet Gürkan’ın yerine giren Yusuf Buğra Koşal, 90+4’te ceza sahası çizgisi üzerine döndü, yerden düzgün vuruşuyla topu direk dibinden ağlarla buluşturdu. (3-0). Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Kritik 90 dakikayı 3 gol ve 3 puanla noktalayan Zonguldak Kömürspor, puanını 22’ye çıkardı ve 2 puan önündeki Kırşehir Futbol SK’nın mağlup olması üzerine puantaj cetvelinde bir basamak sıçrama yaparak 16’ncı sıraya yükseldi.

Elmas, bu tırmanışının yanı sıra 10 Mart Pazar günü İzmir deplasmanında konuk olacağı Altınordu’yla aradaki puan farkını 6’ya düşürdü.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR- NAZİLLİ BELEDİYESPOR:3-0

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Erdem Demirtaş, Muhammet Munir Dadı, Yusuf Şimşek

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Ogün Karakaya, Hakan Çevik, Fuat Yaman, Özgür Güler, Muhammet Şengül, Murat Erdemir, Fırat Sarı, Serhat Doğukan Taşdemir, Fatih Bektaş (Dk. 84 Osman Burak Destan), Okan Deniz (Dk. 79 Ömer Şahbaş), Mehmet Gürkan Öztürk (Dk. 90 Yusuf Buğra Koşal)

NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Ozan Can Oruç, Baran Işık, Ahmet Gökbayrak, Süleyman Enes Karakaş, Abdullah Beytaş (Dk. 72 Kutsal Manici), Ekin Karakuyu, Ali Karakaya (Dk. 72 Volkan Bozyiğit), Ekrem Çalışanlar, Özkan Taşdemur, Recep Efe Koçak, Talha Erdoğan (Dk. 64 Hüseyin Cihan Avcu)

GOLLER: Dk. 68-71 Mehmet Gürkan Öztürk, Dk. 90+4 Yusuf Buğra Koşal (Zonguldak Kömürspor)

SARI KARTLAR: Dk. 67 Abdullah Beytaş, Dk. 86 Kutsal Manici (Nazilli Belediyespor)

OrDrnüHp

Kaynak: Haber Merkezi