2. Lig Kırmızı grupta son 4 maçtır galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor, bu süreçte hanesine sadece 1 puan yazdırdı. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, galibiyet suskunluğuyla geçen bu süreçte puantajda bir adım öteye gidemezken, 8’inci sıraya adeta demir attı.

27’nci haftada deplasmanda aldığı Karacabey Belediyespor galibiyetiyle 40 olan puanını 43’e çıkaran, peşine evinde Etimesgut Belediyespor’la berabere kalarak 44 puana ulaşan Zonguldak Kömürspor, 2 maçta 4 puanla çıkış serisi yakaladı. Yenilgisiz geçen bu periyodun devamını maalesef getiremeyen Elmas, 29, 30 ve 31’inci haftaları peş peşe mağlubiyetlerle kapattı.

3 MAÇTA 0 PUAN

3 maçlık dönemde hızlı düşüş dönemine giren Zonguldak Kömürspor, 29 Mart’ta deplasmanda Kastamonuspor’a 3-1, 2 Nisan’da evinde Ankara Demirspor’a 4-3, 9 Nisan’da dış sahada Kocaelispor’a 3-0 mağlup olarak yenilgi üzerine yenilgi aldı.

3’te 0’lık dönemde Zonguldak Kömürspor, kalesinde goller gördü. 3 gol ortalamasının aşağısına hiç düşmeyen Zonguldak ekibi, ağlarından 10 gol çıkarırken, rakip kalede sadece 5 gol üretebildi.

ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

3’ü yenilgi, 1’i berabere biten son 4 maçta galibiyeti unutan Zonguldak Kömürspor, kendisine artık bir çıkış yolu arıyor. Üzerindeki kara bulutları dağıtıp puantajda yeniden yol almak isteyen Şenol Demir ve öğrencileri, kalan 7 haftalık sürece odaklanmış durumda.

Ligde hiçbir iddia kalmasa da en azından kalan 7 haftayı en iyi şekilde tamamlamak isteyen Kırmızı-Lacivertliler’in kafasındaki düşünce 50 puan ve üzerine çıkmak.

HESAPLAR TUTACAK MI?

Peki, son 4 maçtan sadece 1 puan çıkaran Zonguldak Kömürspor, kalan 7 haftada hedeflediği 50 puanı yakalayıp üzerine çıkabilir mi?

Zonguldak Kömürspor, 15 Nisan Cumartesi günü Kırşehir FK ile oynayacağı 32’nci hafta ile 20 Mayıs Cumartesi günü Pazarspor’la karşılaşacağı 38’inci hafta maçları arasında 4’ü iç saha, 3’ü deplasman mücadelesi verecek.

Elmas iç saha maçlarında, 15 Nisan Cumartesi Kırşehir FK, 23 Nisan Pazar Sarıyer, 7 Mayıs Pazar Uşakspor, 20 Mayıs Cumartesi Pazarspor’la karşılaşacak.

Dış saha maçlarında ise, 19 Nisan Çarşamba Serik Belediyespor, 29 Nisan Cumartesi 1928 Bucaspor ve 16 Mayıs Salı Balıkesirspor karşılaşmaları oynanacak.

Balıkesirspor maçı normalde 14 Mayıs Pazar günü oynanacaktı fakat aynı tarihte Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacağından dolayı, bu maç ve diğer karşılaşmaların tamamı 16 Mayıs Salı gününe kaydırıldı.

FİKSTÜRÜN KOLAY GİBİ GÖZÜKTÜĞÜNE BAKMAYIN!

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Söz konusu rakiplerden Pazarspor, Balıkesirspor, Uşakspor ve Sarıyer 31’inci hafta itibariyle puantaj cetvelinde 15 ila 19’uncu basamakta sıralanıyor. Kağıt üzerinde kolay fikstür gibi gözükse de söz konusu takımlarla oynanacak maçlar, rakiplerin puan cetvelinde bulundukları konum itibariyle çok zor geçecek.

Her ne olursa olsun tüm maçlara puan ya da puanlar düşüncesiyle hazırlanıp çıkacak olan Zonguldak Kömürspor, 7 maçta toplayabildiği kadar puan toplayıp hedeflediği rakamlara ulaşmaya çalışacak.

Şenol Demir ve öğrencileri eğer 50 puan limitini yakalarsa, 2016-2017 sezonundan bu yana aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Ligde ilk defa 50’li rakamları görmüş olacak.

Zonguldak Kömürspor’un kalan 7 haftada oynayacağı maçların takvimi şöyle:

32. HAFTA: 15 Nisan Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK

33. HAFTA: 19 Nisan Çarşamba: Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

34. HAFTA: 23 Nisan Pazar: Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

35. HAFTA: 29 Nisan Cumartesi: Bucaspor 1928-Zonguldak Kömürspor

36. HAFTA: 7 Mayıs Pazar: Zonguldak Kömürspor-Uşakspor

37. HAFTA: 16 Mayıs Salı: Balıkesirspor-Zonguldak Kömürspor

38. HAFTA: 20 Mayıs Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Pazarspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ