2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da dış transfer rotası belli oldu. Kırmızı-Lacivertli kulüp, iç transferde kadroda tutmayı düşündüğü futbolculara göre hazırladığı dış transfer dosyasında önceliği 7 mevkiye verdi. Mevkiler, iç transferin seyrine göre değişkenlik gösterebilir. Bu durumda ilave transfere başvurulacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan 2023-2024 takvimi kapsamında 27 Ağustos ya da 3 Eylül’de başlaması ön görülen 2. Lig hazırlıklarına başlayan Zonguldak Kömürspor’da yönetim, 18 Haziran’da yapacağı kongreyle birlikte başkan ile yönetim kurulunu belirleyecek.

Bir yandan kongre için altyapı zemini hazırlayan Zonguldak Kömürspor, diğer taraftan da AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’in öncülüğünde iç ve dış transfer çalışmalarını yürütüyor.

İç transferde 11 futbolcuyla yola devam etmeyi düşünen Zonguldak Kömürspor, dış transfer rotasını buna paralel olarak belirledi.

Yeni takviyelerle birlikte mevcut kadrosunu güçlendirecek olan Kırmızı-Lacivertli yönetim, dış transferde 7 mevki üzerinde yoğunlaştı.

İç transfere göre şekil alan dış transfer listesinde forvet, stoper, ön libero, iki kenar bek, orta kenar ve merkez orta saha mevkileri başı çekiyor. Bu mevkilere, duruma göre kaleci de eklenebilir.

Takımı skora taşıyacak forvet transferini öncelikli sıraya koyan Zonguldak Kömürspor’un adayları arasında ilk sırada yer alan golcünün 2. Lig’den olduğu biliniyor. Geçen sezon Zonguldak Kömürspor’a rakip olan forvetle kısa bir süre önce temas kuruldu. Transferin olgunlaşıp resmiyete kavuşması için transfer bütçesinin oluşturulması bekleniyor.

Forvet transferi dışında savunmayı daha güçlü kılmak için stoper ve kenar bek transferleri Elmas’ın gündeminde yer alıyor. Bu mevkilerde alternatif oluşturacak yeni transferler, lig seviyesinde ve tecrübeli oyunculardan olacak.

Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı! Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı!

Savunma ile orta oyuncular arasındaki bağlantı ve koordinasyonda önemli rol oynayacak ön libero mevkiinde nokta atışı yapmak isteyen Zonguldak Kömürspor’un aradığı futbolcu tipi, geçen sezon devre arasında Iğdır FK’ya verdiği Eyüp Akcan tarzında olacak. Kilit mevki olarak gördüğü ön libero konusunda acele etmek istemeyen Zonguldak Kömürspor, takımın en yumşak karnı olan bu mevkide ince eleyip sık dokuyacak.

Merkez orta saha ve orta kenar bölgelere takviyede bulunacak Zonguldak Kömürspor, mevcut oyuncuların dışında yapacağı transferlerle güçlü bir orta alana sahip olacak.

2. Lig temsilcisi, 1 numaralı mevkide yaşanacak olası bir ayrılık durumunda kaleye takviyede bulanacak. Hazırlanan dış transfer dosyasında şuan en son sırada bulunan kaleci, ihtiyaç duyulması halinde alınacak.

Bilindiği üzere 1 numaralı mevkide Egemen Yaylı’nın sezon sonu biten sözleşmesi bir yıl uzatılmış, Siraç Tüfekçi’yle 2024 yılına kadar devam eden bir sözleşme söz konusu olurken, Ali Mert Tuncer’in ise mukavelesi sona erdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ