2. Lig Kırmızı grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 9 günlük deprem arasının ardından yeniden lige yöneldi. Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda yapılan antrenman uygulamasında teknik direktör Şenol Demir’in de, futbolcuların da depremin acısını derinden yaşadığı görüldü. Bir saat süren antrenmanda ağızları bıçak açmazken, depremzedelerin acısının yüzlere yansıdığı görüldü.

ANTRENMAN SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI

16.30’da tam kadro gerçekleştirilen antrenman öncesi Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük can kayıplarına neden olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anıldı. Orta yuvarlakta teknik direktör Şenol Demir ve atletik performans antrenörü Barış Şeref öncülüğünde toplanan futbolcular, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Antrenmanda Hatay'da kuzenlerini kaybeden sol bek Oğuzhan Matur da yer aldı. Acısı yüzüne yansıyan Matur, buruk bir antrenman süreci geçirdi. Takım arkadaşlarının genç oyuncuya baş sağlığı dilediği sırada da duygusal anlar yaşandı.

Duygu yoğunluğunun üst seviyede olduğu antrenman uygulamasında teknik direktör Şenol Demir, futbolcuları bir araya toplayarak kısa bir toplantı yaptı. Zonguldaklı teknik adam, çok kolay olmasa da deprem psikolojisinden kurtulup yavaş yavaş normale dönmek zorunda olduklarını dile getirdi.

"KELİMELER BOĞAZIMA DÜĞÜMLENİYOR...

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Futbolculara hitaben yaptığı konuşmanın ardından ŞAFAK Spor’a konuşan Demir, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarken, yaralı olarak kurtulanlara acil şifa diledi.

Deprem felaketinin yaralarını ülke olarak biran evvel sarıp normal hayata geri dönmeleri gerektiğine dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Kolay bir durum değil. Kendimizi depremzedelerin yerine koyalım. Orada ailesini, yakınlarını, akrabalarını kaybeden nice insanlar var. Onlar için hayata geri dönmek kolay olmayacak. Bizler her daim onların yanında olacağız. Elimizden geldiğince maddi, manevi desteğimizi ve dualarımızı esirgemeyeceğiz. Deprem mağduru illerimiz ve depremzede vatandaşlarımız ancak böyle ayağa kalkar. Bu biraz zaman alacak ama bir şekilde yaralarımızı saracağız” dedi.

Böylesi acı bir durum yaşanırken futbolun şimdilik ikinci planda kalacağına dikkat çeken Şenol Demir, “Açıkçası günlerdir hiç tadımız tuzumuz yok. Şu aşamada futboldan konuşmak ne kadar doğru olabilir ki. Yavaş yavaş toparlanacağız. Psikolojik yönden herkes çok etkilendi. Bizler de çok etkilendik. Hala bu psikolojiden kurtulmuş değiliz. Acılar paylaşa paylaşa hafifleyecek. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Sözün bittiği yerdeyiz. Konuşurken bile zorlanıyoruz.  Sözü bittiği noktadayız.” diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

21

345

Editör: Hüseyin EKİNCİ