2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un yeni teknik direktörü Mustafa Özer, kırmızı-lacivertli takımın başında ilk antrenmanına çıktı. Tecrübeli teknik adam, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan antrenmanda, spor medyasıyla ayak üstü yaptığı sohbetin ardından açıklamalarda bulundu.

Özer, Zonguldak’ta olmanın mutluluk verici olduğunu belirtirken, ekip arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir sezon geçireceğine inandığını aktardı.

Futbolun çınarları arasında yer alan Zonguldak Kömürspor’un çok iyi bir geçmişe sahip bir kulüp olduğunu, başarıyı hak ettiğini ve daha iyi yerlerde olması gerektiğine dikkat çeken Mustafa hoca, bu başarıya ulaşmak için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını kaydetti.

Zonguldak Kömürspor taraftarının Türkiye’nin en büyük taraftar grupları arasında yer aldığını, futbol oynadığı dönemde bile onların önünde oynadığında takımı çok iyi desteklediklerine birebir şahit olduğunu anımsatan Mustafa Özer, başarıya giden yolda taraftar desteğinin önemine vurgu yaparken, yeni sezonda aynı desteği görmek istediğini ifade etti.

Yeni sezon hazırlıklarının eldeki mevcut 16 futbolcuyla başladığını, önümüzdeki süreçte takıma uygun, takımı hedefe taşıyacak futbolcuları kadroya katacaklarını dile getiren Kırmızı-Lacivertli teknik adam, iyi bir kadro kurup Zonguldak Kömürspor’u yukarılara taşımak istediğini belirtti.

İşte Mustafa Özer’in ilk röportajından kesitler:

“ZONGULDAK’TA OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

“Zonguldak’ta olmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur. Burası futbolun çınarı bir şehir. Geçmişte Türk futbolunda çok büyük yerlerde yer almış. İnanılmaz bir geçmişe sahip. Teklif geldiğinde onur duydum. Geldik, görüştük, anlaştık ve çalışmalara başladık.”

“BURAYA YABANCI DEĞİLİM”

“Zonguldak hiç yabancı değilim. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde Milli takım altyapılarında görev yaptım. Bu bölgeden sorumluydum. Çok güzel dostluklarımız, arkadaşlıklarımız oldu. Burada hiç yabancılık çekmeyeceğim.”

“ZAMANIMIZ YOKTU, ELİMİZDEKİ OYUNCULARLA BAŞLADIK”

“Yeni sezon için kollarımızı sıvadık. Lig 27 Ağustos’ta başlayacak. İlk haftayı maç yapmadan BAY geçeceğiz. Bu bize zaman kazandıracak. Lige kadar önümüzde belli bir süreç var.  Sıkı bir kamp dönemi geçireceğiz. Zaman kaybı yaşamamak için elimizdeki mevcut oyuncularla başladık. Kadromuzu en kısa sürede oluşturacağız. Elimizde 16 futbolcu var. Transfer süreci devam ediyor. Dolayısıyla şuan için fazla konuşmanın anlamı yok.”

“ŞARTLARI BİLİYORUZ, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ”

Batuhan Karadeniz’den TFF’ye... “Bu iki takımı da küme düşürün” Batuhan Karadeniz’den TFF’ye... “Bu iki takımı da küme düşürün”

“Buraya başarı için geldik. Zonguldak Kömürspor’u en iyi yerlere taşımak istiyoruz. Çalışma ortamı, antrenman sahası, tesise baktığınız zaman biz elimizden geldiği kadar şikayet etmeden, elimizdeki mevcut olanaklar dahilinde çalışmaya gayret göstereceğiz. Biz yeter ki yönetimi, taraftarı, basını ve tüm şehir birlik-beraberlik içinde olalım. Bunu sağladığımız takdirde başarı kendiliğinden gelecektir.”

“TARAFTARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

“Zonguldak Kömürspor taraftarının gücünü biliyorum. Futbolcuyken onların karşısında çok oynadım. Takımı nasıl desteklerini çok iyi biliyorum. Onlar yeni sezonda bizim yine en büyük gücümüz olacak. Bize destek olacaklarına inanıyorum.”

“GRUP KOLAY BİR GRUP DEĞİL”

“Zor bir grupta mücadele edeceğiz. Şampiyonluğa oynayan, Play-Off hedefi taşıyan takımlar var. Bunun yanında henüz transfer yapmayan takımların olduğunu görüyorum. Önümüzde lige kadar 5 haftalık süreç var. Bu süreci çok iyi değerlendireceğiz. Transferlerimiz olacak. Buraya uygun, Zonguldak Kömürspor’u hedefe taşıyacak oyuncuları tercih etmeye çalışacağız.”

SPOR SERVİSİ

2-12

Editör: Hüseyin EKİNCİ