Deprem nedeniyle 24’üncü haftada ara verilen 2. Lig Kırmızı grupta fikstür yeniden düzenlendi. 5 Mart’ta kaldığı yerden başlayacak lig, 20 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. 20 takımın mücadele ettiği ligin bitiş tarihi normalde 7 Nisan’dı.

Kırmızı grupta kalan 15 haftalık bölüm, deprem bölgesi takımları Diyarbekirspor ile Adıyamanspor’un ligden çekilmesi üzerine 18 takımla oynanacak. Bu iki takımın rakipleri, statü gereği 3-0 hükmen galip ilan edilecek. Haliyle grupta iki takım her hafta maç yapmadan BAY geçecek.

5 MART’TA DEPLASMANDA BAŞLAYACAĞIZ

Zonguldak Kömürspor deprem arasının ardından lige İskenderunspor’la geri dönüş yapacak. Deprem bölgesi takımı olmasına rağmen lige devam kararı alan İskenderun ekibiyle normalde Hatay Kırıkhan İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma, ev sahibi ekibin iç saha olarak belirteceği stada alınacak. İskenderun ekibi, Zonguldak'ın dışında kalan iç saha maçlarını da bu statta oynayacak. 

İSKENDERUN SONRASI 10 GÜN ARA

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, İskenderunspor’la deplasmanda oynayacağı 25’inci hafta maçının ardından, 26'ncı haftada 11 Mart Cumartesi günü Diyarbekirspor’la karşılaşacak. Diyarbakır ekibi ligden çekildiği için haftayı maç yapmadan BAY geçirecek olan Zonguldak Kömürspor, hanesine otomatikman 3 puan yazdıracak. BAY haftası dolayısıyla Şenol Demir ve öğrencileri, 5 ila 15 Mart tarihleri arasında 10 günlük ikinci bir araya girecek.

ARANIN ARDINDAN VANSPOR GELİYOR

Zonguldak temsilcisi, bu aranın ardından 15 Mart Çarşamba günü saha ve seyircisi önünde, Vanspor’la 24’üncü hafta maçını oynayacak. Hafta sıralamasına göre, bu maç normalde deprem arasının ardından oynanması gereken ilk maçtı. TFF tarafından 15 Mart’a kaydırılan hafta arası maçıyla Elmas, diğer takımlar gibi eksik maçını tamamlayacak.

YENİ FİKSTÜRE GÖRE LİG 20 MAYIS’TA BİTECEK

Kırmızı grupta yeniden düzenlenen fikstüre göre, 2022-2023 sezonunda grup aşaması 20 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. Bitiş tarihi, normal planlamaya göre 7 Nisan’dı.

1,5 aylık bir sarkmaya neden olan deprem felaketinin ardından yeniden başlayacak olan ligde, haftalık akış doğrultusunda 24, 29 ve 33’üncü hafta maçları 15 Mart, 29 Mart ve 19 Nisan’a denk gelen Çarşamba günleri oynanacak. Zonguldak Kömürspor bu maçlarda sırasıyla Vanspor, Kastamonuspor ve Serik Belediyespor’la karşılaşacak.

Cumartesi gününe denk gelen maç sayısı ise 4. Hükmen kazanılacak Diyarbekirspor maçı dışında 28’inci haftada Etimesgut Belediyespor (25 Mart), 32’nci haftada Kırşehir Belediyespor (15 Nisan), 35’inci haftada Bucaspor (29 Nisan) ve 38’inci haftada Pazarspor (20 Mayıs) maçlarında Cumartesi sınavı verilecek. Geri kalan maçların tamamı Pazar günü oynanacak.

Zonguldak Kömürspor’un yenilenen maç fikstürü şöyle:

25. Hafta (5 Mart Pazar): İskenderunspor-Zonguldak Kömürspor

26. Hafta (11 Mart Cumartesi): Zonguldak Kömürspor-Diyarbekirspor: 3-0 (Hükmen)

24. Hafta (15 Mart Çarşamba): Zonguldak Kömürspor-Bitexen Vanspor

27. Hafta ( 19 Mart Pazar): Karacabey Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

28. Hafta (25 Mart Cumartesi): Zonguldak Kömürspor-Etimesgut Belediyespor

29. Hafta (29 Mart Çarşamba): Kastamonuspor-Zonguldak Kömürspor

30. Hafta (2 Nisan Pazar): Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor

31. Hafta (9 Nisan Pazar): Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor

32. Hafta (15 Nisan Cumartesi): Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK

33. Hafta (19 Nisan Çarşamba): Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

34. Hafta (23 Nisan Pazar): Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

35. Hafta (29 Nisan Cumartesi): Bucaspor-Zonguldak Kömürspor

36. Hafta (7 Mayıs Pazar): Zonguldak Kömürspor-AFC Kablo Kanalları Uşakspor AŞ)

37. Hafta (14 Nisan Pazar): Baynet İnşaat Balıkesirspor-Zonguldak Kömürspor

38. Hafta (20 Mayıs Cumartesi): Zonguldak Kömürspor-Pazarspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ