2. Lig Kırmızı grupta 7’nci haftanın maç programı açıklandı. Grupta maçların tamamı 1 Ekim Cumartesi günü oynanacak. Maçlara, Kastamonu, Ankara, Antalya, Kırşehir, İstanbul Sarıyer, Bursa Karacabey, Hatay İskenderun, Kocaeli ve Diyarbakır ev sahipliği yapacak.

Haftanın maçlarında Etimesgut Belediyespor-1461 Trabzon FK, GMG Kastamonuspor-Fethiyespor, Ankara Demirspor-Pazarspor, Kırşehir FK-Uşakspor, Serik Belediyespor-Bucaspor 1928, Sarıyer-Kırklarelispor, Karacabey Belediyespor-Adıyaman FK, İskenderunspor AŞ-Vanspor FK, Diyarbekirspor-Zonguldak Kömürspor ve Kocaelispor-Balıkesirspor karşı karşıya gelecek.

3 MAÇ 19.00'DA BAŞLAYACAK

Bu hafta gece kuşağındaki maçlar Diyarbekirspor-Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor-Balıkesirspor ve İskenderunspor AŞ-Vanspor FK arasında oynanacak. Diyarbakır Stadı ile Yeni Hatay Stadı’ndaki maçların başlama saati 19.00.

Kocaelispor-Balıkesirspor maçının hangi statta oynanacağı henüz belli değil. Bilindiği üzere Kocaeli Stadı’nda sezon başından bu yana devam eden zemin yenileme çalışmaları nedeniyle Körfez ekibi maçlarını Derince Stadı’nda oynuyordu. Söz konusu saha zemininin yoğun maç trafiği nedeniyle yıpranması üzerine alternatif saha arayan Kocaelispor’un gündeminde Darıca, Gölcük, Yalova ve Düzce statları var.

Gündüz kuşağındaki maçların 5’i 15.00’te, 1’i 15.30’da, 1’i de 16.00’da start alacak.

Bu sezon ilk kez gece maçı sınavı verecek olan Zonguldak Kömürspor, bugün ve yarın yapacağı antrenman uygulamalarının ardından Cuma günü erken saatlerde Ankara üzerinden havayoluyla Diyarbakır’a hareket edecek.

DEPLASMANDA 4’ÜNCÜ MAÇ OLACAK

Zonguldak Kömürspor, Diyarbakır’da oynayacağı 7’nci hafta maçıyla birlikte bu sezon deplasmanda 4’üncü maçına çıkacak. Şenol Demir ve ekibi, geride kalan periyotta Trabzon, Kırklareli ve Van’da puan mücadelesi vermiş, sadece Trabzon’dan 1 puan çıkarabilmişti. Kırklareli ve Van’dan eli boş dönen Kırmızı-Lacivertliler’in dış sahada henüz galibiyeti yok. Dolayısıyla gece maçı sınavıını fazlasıyla önemseyen Zonguldak ekibi, deplasmanda ilk galibiyetini almak istiyor.

ŞENOL DEMİR ESKİ TAKIMINA KARŞI MÜCADELE EDECEK

Zonguldak Kömürspor-Diyarbekirspor karşılaşması, Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir için farklı bir anlam ifade ediyor. Futbolculuk döneminde şampiyonluk yaşadığı Diyarbakır ekibini, teknik direktörlüğünü yaptığı 2020-2021 sezonunda 3. Ligden 2. Lige çıkaran Demir, 1 yıl aradan sonra misafir olarak gideceği Diyarbakır’da rakip olarak sahaya çıkacak. Bu yönüyle Diyarbakır'daki 90 dakika, Zonguldaklı teknik adam için farklı duygular içeren bir karşılaşma olacak.

Cumartesi günkü gece maçı öncesi konuk Zonguldak Kömürspor 10 puanla 5’inci sırada, ev sahibi Diyarbekirspor ise 4 puanla 18’inci basamakta bulunuyor.

Kırmızı grupta 7’nci haftanın maç programı şöyle:

1 EKİM CUMARTESİ

Saat 15.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Etimesgut Belediyespor-1461 Trabzon FK

Saat 15.00 Gazi Stadı: GMG Kastamonuspor-Fethiyespor

Saat 15.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Pazarspor

Saat 15.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir FK-Uşakspor

Saat 15.00 Serik İsmail Oğan Stadı: Serik Belediyespor-Bucaspor 1928

Saat 15.30 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Kırklarelispor

Saat 16.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Adıyaman FK

Saat 19.00 Yeni Hatay Stadı: İskenderunspor AŞ-Vanspor FK

Saat 19.00 Diyarbakır Stadı: Diyarbekirspor-Zonguldak Kömürspor

Saat 19.00 Kocaelispor-Balıkesirspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi