Zonguldak Kömürspor, 9’uncu hafta maçında aldığı 3-0’lık Etimesgut Belediyespor yenilgisini telafi hazırlığında. Cumartesi günü iç saha maçında 3 puan gerisinde yer alan Kastamonuspor’u konuk edecek kırmızılı-lacivertli takımda hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. Teknik direktör Şenol Demir, moral kaybı içindeki futbolcularını maça motive ederken, mutlak 3 puan isteğini altını çizerek dile getirdi.

3 maçlık yenilmezlik serisinin ardından Başkent Ankara’da hiç beklenmedik yenilgi alan Zonguldak Kömürspor yeni bir çıkış yolu arıyor. İç sahada oynayacağı karşılaşma öncesi galibiyet odaklı çalışma yolu izleyen kırmızı-lacivertli takım, Perşembe mesaisini izin yaparak geçirdi. Takım, maç kadrosunun oluşturacağı kafileyle yarın Devrek İlçe Stadı’nda hafif ter idmanı yapıp ardından Çaydeğirmeni’ndeki River Mill Park Otel’de kampa girecek.

3 PUANDAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞÜNMÜYOR

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, Kastamonuspor’la oynanacak karşılaşma öncesi galibiyete şartlandı. Demir, geçen hafta Ankara’daki sürpriz puan kaybının tekrarını kesinlikle istemiyor. Kastamonuspor maçına yeniden çıkış olarak bakan Şenol hoca, hafta boyunca yapılan antrenman uygulamalarında, geçen hafta düşük seviyede sergilenen futbola ve Kastamonuspor maçına değinirken, hatalardan ders çıkarmaları gerektiğini dile getirip iç sahadaki maçtan mutlak 3 puanla ayrılmalarının şart olduğunu belirtti.

Rakibin ligdeki durumunun kimseyi aldatmaması gerektiğine dikkat çeken, netice itibariyle 7 maçtır yenilmeyen bir takıma karşı oynayacaklarını aktaran kırmızı-lacivertli teknik adam, istedikleri skor başarısına ancak takım halinde ve bireysel olarak iyi futbol ortaya koyarak ulaşabileceklerini, bunun dışında sergilenecek futbolun kabul edilebilir hiçbir yanının olmayacağını kaydetti.

Antrenman uygulamalarında Etimesgut Belediyespor yenilgisini telafi etme adına futbolculara kendilerini toparlamaları konusunda uyarılarda bulunduğu gözlemlenen hocanın, hatalar üzerinde de sıklıkla durduğu göze çarpan başka bir ayrıntı oldu.

“YENİLGİYİ TEKRARLAMAYACAĞIZ”

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, şuan tek odak noktalarının Kastamonuspor maçı olduğunu belirterek, “Geçen hafta futbol ve skor anlamında hiç iyi değildik. Lig uzun maraton, önümüze bakacağız. Daha dikkatli olmak zorundayız. Son oynadığımız maçı tekrarlamayacağız. Esasında çok iyi takımız. Geride dönüp baktığımızda bunu çok net bir şekilde görebiliriz. Bazen böyle kazalar yaşanabiliyor. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp tekrarlamamak. Kastamonuspor maçını çok önemsiyoruz. Yeniden çıkış yapmak istiyoruz. Devrek’te oynayacak olmak bir şey değiştirmeyecek. Ben tribünlerin yine dolacağına inanıyorum. Taraftarımızın desteği bu noktada çok önemli. Hedefimiz yukarılar. Bu hedefe iyi günde de, kötü günde de hep birlikte yürüyeceğiz. Geçen hafta kazanamamak bizi tabii ki de üzdü. Telafi edeceğiz. Bundan sonraki haftalarda daha iyi sonuçlar alıp yukarıya tırmanışımızı sürdüreceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

AYKUT EMRE CEZA SINIRINDA

Bu arada Zonguldak Kömürspor’un orta saha oyuncusu Aykut Emre Yakut, Kastamonuspor karşısında 3 sarı kart ceza sınırında çıkacak. Yakut, olası sarı kart görmesi halinde 4 sarı kart sınırını aşacağı için bir maç cezalı duruma düşecek ve haliyle Ankara Demirspor’la deplasmanda oynanacak 11’inci hafta maçında forma giyemeyecek.

Aykut Emre, ilk hafta Fethiyespor, 5’inci hafta Vanspor ve 9’uncu hafta Etimesgut Belediyespor maçlarında sarı kart görmüştü.

İÇ SAHADA YENİLGİMİZ YOK

Zonguldak Kömürspor, Kastamonuspor maçıyla bu sezon iç sahada 5’inci maçını oynayacak. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, evindeki ilk 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle hiç yenilgi almadı.

Bu sezon ilk 9 hafta itibariyle “iç saha takımı” unvanı kazanan Zonguldak Kömürspor, iç saha puantaj tablosunda 10 puanla 4’üncü sırada yer alıyor.

Bu kategoride ilk sırada 12 puanla İskenderunspor, iki ve üçüncü sırada 11’er puanla Kocaelispor ile Karacabey Belediyespor geliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi