2. Ligde, 15 Nisan Cumartesi günü oynanacak 32'nci hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Zonguldak Kömürspor'un saha ve seyircisi önünde kendisini 5 puan geriden takip eden Kırşehir FK ile oynayacağı maça, Edirne bölgesinden FIFA kokartlı kadın hakem Cansu Tiryaki'yi atadı.

Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti! Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti!

Kadın klasman, bu maçla birlikte meslek kariyerinde 2.Ligde ikinci defa düdük çalacak. Tiryaki, ilk 2.Lig maçını, 10 Mart 2021'de Turgutlu-Sivas Belediyespor karşılaşmasında yönetmişti.

2.LİGDE İKİNCİ ORTA GÖREVİ

Orta hakem olarak kariyerinde ikinci kez 2.Lig deneyimi yaşayacak olan Cansu Tiryaki, 1.Lig ve 2.Ligde sayısız maçta AVAR ve dördüncü hakem olarak görev aldı.

Edirneli klasman, son olarak 8 Mart'ta, Gençlerbirliği-Altaş Denizlispor arasındaki 1.Lig maçında dördüncü hakem sorumluluğu üstlendi.

Orta hakem unvanıyla Tiryaki, 18 Aralık 2022 tarihinde Hacettepe 1945-1922 Konyaspor arasında oynanan ve Hacettepe'nin 4-2 kazandığı 3.Lig karşılaşmasında düdük çaldı.

Cumartesi günkü maçla birlikte kadın hakem, tam 4 ay aradan sonra düdük hakemi olarak boy gösterecek.

YARDIMCILARI İSTANBUL'DAN

15 Nisan'da, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda ilk Zonguldak görevine çıkacak olan Cansu Tiryaki'nin yardımcılıklarını İstanbul bölgesinden B klasman yardımcı hakemler Emrah Akkaya ile Mücahit Değermenci yapacak. 90 dakikada, dördüncü hakem görevi Tekirdağ bölgesinden C klasman hakem Serkan Eryılmaz'da olacak.

Öte taraftan,  Edirne bölgesi kadın klasman hakemi, Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK maçıyla konuk Kırşehir FK'nın ikinci kez maçını yönetecek.

Cansu hoca, 2017-2018 sezonunda 1-1 biten Kastamonu Özel İdare-Kırşehir FK arasındaki Bölgesel Amatör Lig müsabakasının hakemiydi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Murat Barutçu